ОТЕО ПАРЦЕЛУ ЗА ПРУГУ БГ ВОЗА: Инвеститор узурпирао јавну површину површине 40 ари у близини скретања за аеродром из правца Сурчина

Ш. Маровић

17. 03. 2021. у 08:51

КОД скретања на аеродром "Никола Тесла" из правца Сурчина, на јавној површини од 40 ари приватни инвеститор већ десетак дана чисти терен!

ОТЕО ПАРЦЕЛУ ЗА ПРУГУ БГ ВОЗА: Инвеститор узурпирао јавну површину површине 40 ари у близини скретања за аеродром из правца Сурчина

Фото ГО Сурчин

Преко овог плаца, када се стекну услови за то, требало би да прође будућа линија БГ воза која ће повезати најмлађу београдску општину са центром града. Општинска инспекција забранила је радове.

Како смо сазнали, инвеститор поседује парцелу поред узурпиране површине од 40 ари, коју је општина купила пре више од 15 година како би ту прошао крак пута ка аеродрому. То је урађено, а остао је други део плаца, који треба да буде искоришћен за пролазак пруге.

- На тој парцели, 20 метара од пута, око 2010. године направљен је терен за боћање, који је служио за тренинге локалног клуба - за "Новости" прича председник Сурчина Стеван Шуша.

- У последње време су мање активни, али су спортска боришта остала у веома добром стању. Ипак, несавесни инвеститор чији је плац до нашег, преорао је и очистио игралиште.

ДУЖИНА 16,2 КИЛОМЕТРА

ПЛАНОМ детаљне регулације предвиђено је да линија БГ воза ка Сурчину буде дуга 16,2 километра, од Новог Београда, преко аеродрома до будућег Националног стадиона.

Изградња пруге не би требало да изискује велики новац, јер би се већином налазила у равничарском делу престонице. Ипак, њена реализација је још увек на дугом штапу.

Сада делује као да овде никада ништа није постојало.

Комплетно је затрпан и одводни канал, који је сакупљао сву воду и кишницу која би се сручила на овај део града. Сада би све отпадне воде могле да плаве оближње плацеве и битну саобраћајницу, која је веза са аеродромом "Никола Тесла".

- Планом детаљне регулације предвиђено је да овом трасом прође линија БГ воза - истиче Шуша.

- Наша инспекција одмах је изашла на терен, донела решење о обустави даљих радова. Градска грађевинска инспекција још не може да реагује, јер је терен тренутно само поравнат. Ипак, питање је времена када ће радови на овој локацији почети, а зна се колика је вредност овог земљишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)