КОНКУРС ЗА ИЗГЛЕД ПРВЕ СТАНИЦЕ МЕТРОА ДО МАЈА: Марко Стојчић - "Грађани ће моћи да износе своје предлоге"

Новости онлајн

14. 03. 2021. у 14:27

АРХИТЕКТОНСКИ конкурс за изглед прве станице метро система биће расписан у наредних шездесет дана, рекао је градски урбаниста Марко Стојчић. Очекује се и да се крајем лета, почетком јесени, одржи изложба где ће бити приказан изглед тих станица.

КОНКУРС ЗА ИЗГЛЕД ПРВЕ СТАНИЦЕ МЕТРОА ДО МАЈА: Марко Стојчић - Грађани ће моћи да износе своје предлоге

Фото: Новости

- Идеја је да метро станице буду свака за себе уметничко дело у архитектонском смислу и нешто што не виђамо тако често у метро системима у свету - навео је градски урбаниста.

Поручио је да ће бити одржан и јавни увид у План генералне регулације шинског система који че омогућити грађанима да поднесу сугестије, примедбе, на саму трасу како метро система, тако и на трасу проширења трамвајског система и БГ воза.

- Кад причамо о првој линији метроа, управо на јавном увиду грађани ће моћи да виде све тачне позиције метро станица - поручио је Стојчић.

Стојчић је навео и да је већ сада у току поступак у ком пројектант идејног решења метро система у Београду компанија Ежис иде на терен. У току тог, како каже, поступка сагледавања локације имаће неколико интеракција са грађанима на самој траси метроа где ће их анкетирати и прикупљати информације у вези са њиховим потребама.

Стојчић је поручио и да је схоw-роом који треба да буде постављен на Тргу републике у припреми и да ће бити у наредних неколико месеци.

- И ту ће грађани моћи да износе своје предлоге и да остављају коментаре везане за изградњу метроа и свега што прати ту изградњу.

У овом тренутку су, наводи, познате све локације за станице метро система за прву линију и другу фазу прве линије, док за другу линију постоје апроксимативне позиције.

Стојчић је навео да се припремају и анкете путем којих ће грађани моћи да се определе за изглед возова и ентеријера.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)