ИЗАБРАН ИЗВОЂАЧ РАДОВА: Радови у Ритопеку од априла

Ј.Д.

10. 03. 2021. у 15:26

ИЗВОЂАЧ радова који ће градити водоводну мрежу у грочанском насељу Ритопек изабран је данас. Он ће бити уведен у посао одмах по закључењу уговора, прибављању банкарских гаранција и полиса осигурања, а тендером је предвиђен максималан рок од седам месеци за извођење радова.

ИЗАБРАН ИЗВОЂАЧ РАДОВА: Радови у Ритопеку од априла

Мештани носе воду у балонима / Фото А. Станковић

Раније је најављивано да ће се са радовима почети најкасније у априлу.

- Водоводна мрежа која ће се градити протеже се у три висинске зоне, а дужина цевовода у првој висинској зони је око 500 метара, у другој 4.400 метара и у трећој 1.830 метара - објашњавају надлежни из Гроцке. - Изградиће се и потисни цевовод дужине 450 метара до постојеће мреже у Старом Ритопеку.

Резервоар који ће се градити имаће две коморе од по 500 кубних метара. Изградњом водоводне мреже, резервоара, црпне станице и прекидне коморе обезбедиће се стабилно и редовно водоснабдевање Старог Ритопека и делова Новог Ритопека.

Истовремено, у засебној јавној набавци изабран је добављач који ће пројектовати још 8,2 километра водоводне мреже, за више делове насеља Ритопек. Техничком документацијом ће се планирати гравитациони цевовод из прекидне коморе дужине 2.340 метара за снабдевање корисника 3. висинске зоне и потисни цевовод дужине 5.870 метара за снабдевање корисника 4. висинске зоне. Након завршетка пројектовања биће расписан тендер за изградњу водоводне мреже и у овом делу Ритопека.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)