ВЕСИЋ БЕСАН НА ДР КОНА: Рестрикције нису једини начин борбе против вируса, у Београду вакцинисано скоро 23 одсто пунолетних грађана

Танјуг

08. 03. 2021. у 10:16

ВЕСИЋ БЕСАН НА ДР КОНА: Рестрикције нису једини начин борбе против вируса, у Београду вакцинисано скоро 23 одсто пунолетних грађана

Фото: Беоинфо

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић изјавио је данас да је до јучерашњег дана у Београду вакцинисано скоро 23 одсто пунолетног становништва, односно 319.645 грађана, док је ревакцинисано 13,28 одсто, односно 184.959 грађана.

Он је за телевизију Прва рекао да је око 48 одсто грађана старијих од 75 година вакцинисано, односно у популацији од 64 до 75, чак 55 одсто грађана.

- То је пут да се изађе из кризе и ја сам задовољан и срећан што је у Београду најбољи одзив на вакцинацију, јер се ми у граду бавимо тиме. Имамо 17 кол центара, 350.000 грађана старијих од 65 година и зовемо их телефоном, скоро 50.000 њих смо пријавили уз њихову сагласност на вакцинсацију. Вакцињација је друштвена кампања и спас за друштво - рекао је Весић.

Весић је истакао да пандемија корона вируса није само здравствена већ је и економска и друштвена криза и поновио да треба стриктно поштовати мере, али да се противи рестриктивним мерама попут затварања.

- Овог и прошлог викенда видели сте да живот не може да се заустави, зато инсистирам да ове мере нису потребне. Потребно је стриктно поштовање мера без рестрикције које не доносе резултате. Потребно је кажњавање оних који крше мере. Поштујем (епидемиолога Предрага) Кона, али сам бесан јер прича о новим рестрикцијама као да су једини начин борбе против вируса, што није тачно - рекао је Весић.

Он је констатовао да здравствени систем није пукао ни када је било 8.000 оболелих у једном дану, као и да је став Бреограда исти - за поштовање мера, али не и строге рестрикције.

- Ја сам задужен за то да Београђани имају од чега да живе. Када кажете да се затворе кафићи угрожено је 40.000 породица. Нисам спреман за ту одговорност и никада нећу за то гласати - рекао је Весић.

Он је поновио да најпре мора да се апелује на свест грађана о важности поштовања мера и истакао да сада грађани Београда и других градова испаштају због призора који су могли да се виде на Копаонику претходних недеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)