РАДОЈИЧИЋ О ПОШТОВАЊУ МЕРА: Обављено 818 контрола, испражњено 10 објеката, написано 120 казни

Танјуг

07. 03. 2021. у 10:46

РАДОЈИЧИЋ О ПОШТОВАЊУ МЕРА: Обављено 818 контрола, испражњено 10 објеката, написано 120 казни

Фото Н. Скендерија

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић изјавио је данас да је у главном граду током викенда извршено 818 контрола поштовања епидемиолошких мера, да је 10 објеката испражњено и да је наплаћено 120 казни.

Радојичић је рекао да од 12 сати у суботу, када су ступиле на снагу пооштрене мере, није било кршења у угоститељским објектима и да су већи проблем журке у приватним становима.

Он је поново апеловао да се такве журке не организују и истакао да је то недопустиво.

Градоначелник је навео да је индивидуална одговорност кључна ствар и да је на свима нама терет да се поштују прописане мере како би се епидемија корона вируса обуздала.

Радојичић је указао на тежину улоге епидемиолога и истакао да је на њиховим леђима огроман терет и да су под великим притиском.

Он је рекао да се покушава наћи баланс између става лекара и оних који сматрају да привреда мора да ради.

Градоначелник Београда каже да разуме став медицинског дела Кризног штаба да нису задовољни уведеним мерама јер су они, према његовим речима, под притиском и желе да помогну, као и под притиском свих нас да привреда опстане, али је оценио да су њихови ставови испоштовани у довољној мери.

Радојичић је истакао да се чини да је нађена мера која зауставља даљи раст броја оболелих и да делује да се епидемиолошка крива заравњује.

Он је додао да би можда приступ отварању башти угоститељских објеката могао да буде либералнији, а да се буде стриктинији када је реч о унутрашњости објеката.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)