ТРАМВАЈ ПОНОВО СТАРОМ ПУТАЊОМ: Јавни превоз у понедељак опет иде од Рузвелтове до Калемегдана

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

07. 03. 2021. у 09:48

ТРАМВАЈИ 2, 5, 10 враћају се сутра, после две године, на стару трасу, односно на деоницу од Рузвелтове до Калемегдана.

ТРАМВАЈ ПОНОВО СТАРОМ ПУТАЊОМ: Јавни превоз у понедељак опет  иде од Рузвелтове до Калемегдана

Фото Архива

И линије 24, 26 и 79 поново ће саобраћати као раније.

Пошто су, према речима надлежних, завршени радови на реконструкцији и уређењу улица Краљице Марије, 27. марта, Џорџа Вашингтона и Цара Душана, у делу који се односи на јавни превоз, од понедељка се поново успостављају старе линије.

Како је саопштио Секретаријат за јавни превоз, поново се успостављају трамвајске линије: 2 (Пристаниште - Вуков споменик - Пристаниште), 5 (Калемегдан - Устаничка), 10 (Калемегдан - Бањица) и 11 (Калемегдан - Блок 45), која ће због радова на Савском тргу и даље саобраћати преко Старог савског моста.

НЕЋЕ БИТИ "КЛОПАРАЊА"

ШИНЕ дуж "зеленог булевара" су биле дотрајале и то је био повод надлежнима да крену у реконструкцију ове четири улице. Житеље би требало да радује што је дуж шина постављена специјална подлога како би се смањило звучно загађење и спречило подрхтавање вишеспратница.

На редовне трасе враћају се аутобуске линије: 24 (Дорћол - Неимар), 26 (Дорћол - Браће Јерковић) и 79 (Дорћол - Миријево 4).

Од понедељка, заједничко стајалиште Краља Петра, које се налази непосредно после зоне раскрснице са Улицом краља Петра за смер према Француској улици, биће и за трамвајске и аутобуске линије 2, 5, 10, 24, 26 и 79. Успоставља се и заједничко стајалиште Дорћол (Кнегиње Љубице), непосредно испред зоне раскрснице са Добрачином за смер према Француској.

СТРПЉЕЊЕ Превоз креће, али пешачки део још незавршен

Фото Архива

Прва трамвајска проба дуж реконструисаних улица била је 19. фебруара, а јуче је одржана "генерална проба" како су нам рекли у ГСП.

Сада су коначно завршена сва стајалишта. Поплочана су и постављене су надстрешнице.

Обнова такозваног зеленог булевара, односно ове четири улице, почела је у јуну 2019, а план је био да буде завршена до новембра те године. Неимари су онда наишли на многобројне проблеме, попут неуцртаних инсталација, што их је омело. Било је ту и нерада, јер је извођач радова раднике често премештао на другу "хитнију" локацију.

Пандемија вируса корона дефинитивно је успорила посао и "оправдала" кашњење. Међутим, упркос томе што ће трамваји сутра почети да саобраћају, не може се рећи да је свим радовима коначно крај - сквер код Палмотићеве и Џорџа Вашингтона радиће се до лета, а сви претходни рокови за његов завршетак су пробијени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)