ПРИЈАВА ЗА КРАЂУ ИЛИ ЗАВИСТ: Сукоби станара и управника - комшије чести, а у Генерал Ждановој стигли до полиције

М. С.

07. 03. 2021. у 11:10

САБОТАЖА договора и заједничких акција, као и међусобни сукоби свакодневица је у готово свим престоничким зградама.

ПРИЈАВА ЗА КРАЂУ ИЛИ ЗАВИСТ: Сукоби станара и управника - комшије чести, а у Генерал Ждановој стигли до полиције

Фото Приватна архива

У једној, на адреси Генерал Жданова 25 на Новом Београду,комшилук је отишао корак даље. Управник - сусед и станари који помажу у вођењу стамбене заједнице отпужени су да су из фонда зграде украли милион динара. Да их је неко од комшија пријавио за проневеру сазнали су када су добили позив за саслушање у полицији. Оптужени тврде да све раде транспарентно, што се, како кажу, може видети и на сајту њихове стамбене заједнице, а да је незадовољство радом управника код мањег дела станара кулминирало кад су, после годину дана рада без надокнаде, одлучили да успоставе таксу за рад управника.

ПОДАЦИ НА САЈТУ

СТАМБЕНА заједница Генерал Жданова 25 има свој сајт под именом Похорска 25. На сајту су доступни подаци о згради, акцијама, као и извештаји о трошењу новца из фонда вишсепратнице.

Према речима појединих станара вишеспратнице у Генерал Ждановој 25 (бивша Похорска улица), једна од комшиница је, осим цепања порука на огласној табли, остављања увредљивих порука и пратећих обавештења, решила да незадовољство искаже у полицији.

- Када смо добили позив из полиције, однели смо сву документацију, а инспектор нам је рекао да уреднију није видео. Погледао је и сајт зграде и рекао да је све транспарентно.

Имамо подршку осталих станара, а пошто нам је комшиница претила и батинашима, поднели смо и ми пријаву полицији. Дали смо исказ и речено нам је да нема основа за даљи поступак јер комшиница није доставила ниједан доказ - каже, за "Новости", Александра Пушкић, која помаже супругу управнику Милији Бјекићу у раду у Генерал Ждановој 25, где живе 14 година.

Од 2019. године, откако су са још неким станарима преузели бригу о згради од принудне управнице, јер их је већина станара подржала у томе, бринули су о 100 станова без икакве надокнаде за своје ангажовање. А проблем је настао када су увели таксу за рад управника од 340 динара месечно по стану.

- Зграда је стара, нисмо знали одакле да почнемо - наводи Пушкић. - Имамо књиговођу, трошење новца је транспарентно и сваку трансакцију станари могу да прате на сајту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

КРАЈ ЈУНА НОВИ РОК ЗА БУЛЕВАР: Време завршетка радова на другој етапи раковичке саобраћајнице Патријарха Павла