ЗАГУШЕНА И ПРЕЧИЦА КОД СЦ БАЊИЦА: Грађевинске машине раде у Црнотравској улици, Баштованска и Паунова су закрчене

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

03. 03. 2021. у 08:51

ЗАГУШЕНА И ПРЕЧИЦА КОД СЦ БАЊИЦА: Грађевинске машине раде у Црнотравској улици, Баштованска и Паунова су закрчене

Фото П. Милошевић

ЦРНОТРАВСКА улица од Булевара ослобођења до Паунове, затворена је за саобраћај због радова, а сви линије јавног превоза преусмерене су на Баштованску и Паунову при обиласку.

Житељи насеља Степа Степановић за излазак сада бирају Булевар Пека Дапчевића, односно Кумодрашку. Друга маршрута, којом из Црнотравске покушавају да препрече у Булевар ослобођења је преко паркинга Спортског центра Вождовац, па се сада ту праве велике колоне и застоји.

РАДОВИ У ДУЖИНИ ОД 850 МЕТАРА

ЕКИПЕ "РАС инжењеринга" прво су заузеле делове Улице Саве Машковића, односно ту неизграђену страну. Радови ће се изводити на траси дужине 850 метара, а постојећа веза биће проширена на профил са по две траке са разделним острвом.

Пројектом је предвиђено да укрштање Булевара ослобођења са Црнотравском и Улицом Саве Машковића буде реконструисано у кружни ток.

Када возачи долазе из правца Саве Машковића и желе да се укључе у Булевар ослобођења, морају да иду десно 200 метара, да направе полукружно, па тек онда да иду ка Баштованској. На семафору, на углу Баштованске и Булевара ослобођења, гужва се лако направи, а возила у колони иду и дуж Баштованске из правца Паунове. Овом улицом сада саобраћа 13 линија јавног превоза док пре почетка радова туда није ишла ниједна.

ПРОЈЕКАТ Део Улице Саве Машковића, Фото Д. Миловановић

Застој се направи и код Тржног центра "Бањица" на углу Паунове и Баштованске. Паунова је уска улица и лако се закрчи чим неко паркира возило на тротоар непрописно или се заустави упаливши "сва четири", посебно испред Основне школе "Бора Станковић". Проблем је и на углу Паунове и Црнотравске, јер семафор на том правцу држи кратко зелено светло, па возачи не стигну да се укључе лево и наставе ка ВМА.

ИЗМЕНЕ НА ЛИНИЈАМА 27Е, 33 И 48

ТОКОМ извођења радова на изградњи канализационе мреже у Драгослава Срејовића и Булевару деспота Стефана, од 3. до 17. марта биће измењене трасе линија 27Е, 33 и 48. У првој фази до 10. марта радови су на коловозу у Булевара деспота Стефана непосредно испред зоне раскрснице са Драгослава Срејовића.

Зато ће Драгослава Срејовића на делу од Митрополита Петра до Булевара бити једносмерна према Булевару. Линија 27Е у смеру према Миријеву 4 саобраћаће Булеваром деспота Стефана, Мије Ковачевића, Драгослава Срејовића и даље редовно. Возила са линија 33 и 48 у смеру према Кумодражу и Миљаковцу 3 ићи ће такође овуда, а онда кроз Митрополита Петра и даље редовно.

Возачима аутобуса због ових измена сада треба више времена да стигну са почетне тачке до окретнице. Време потребно да се обрне круг око овог комплекса зграда ремети им туражу, па покушавају да га надокнаде на другим деловима трасе.

- Из Белог Потока до центра града ми треба око сат и по у шпицу! Аутобуси миле, гужва је ујутру и поподне. Надам се да ће путари убрзати радове и да померања рокова неће бити - наводи Заран М.

Фото И. Маринковић

Само неколико дана од почетка радова на проширењу Црнотравске, паркиралиште између стадиона ФК Рад и Спортског центра "Вождовац" постало је нова пречица и саобраћајница.

Из Црнотравске возила скрећу десно ка паркингу овог спортског центра, како би стигли до Булевара ослобођења, односно код ОШ "Филип Филиповић". Необележен паркинг и лоше остављена возила онемогућавају лаган пролаз возачима. Па се и ту за час створи колона.

Уједно, застој направе и возила која покушавају да из Црнотравске уђу на паркинг, али и да изађу са њега. Пошто ауто школама паркиралиште служи и као полигон за обуку возача, и ти аутомобили, односно млади возачи каткад умеју да направе колапс.

Улице Црнотравска и Саве Машковића ће бити проширене како би коначно уско грло решило, а саобраћајни застоји на овом делу смањили. Дирекција је извођача радова увела у посао 23. децембра прошле године. Рок за завршетак је крај јуна 2021. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)