ПАСАРЕЛОМ ОД КРАЈА МАРТА: Ускоро готови радови на конструкцији изнад Радничке код "Ада мола"

С. Б. М.

02. 03. 2021. у 10:47

ПАСАРЕЛОМ ОД КРАЈА МАРТА: Ускоро готови радови на конструкцији изнад Радничке код Ада мола

Фото В. Данилов

ПАСАРЕЛА код "Ада мола" спојена је минулог викенда са првим спратом овог тржног центра. Челична конструкција која премошћава Радничку и Паштровићеву, требало би да комплетно буде завршена крајем месеца.

Неимарима је остало да монтирају трећи лифт који тек треба да стигне. Уједно, треба урадити ограду, уградити грејне каблове и ЛЕД расвету, а све би то требало да буде готово последњих дана марта.

Током септембра прошле године, конструкцијом дугом 55 метара, нарученом из Луксембурга, премошћене су Радничка и Паштровићева улица код "Ада мола". Радници компаније Bauwesen тај посао обављали су викендом и током ноћи, како би се саобраћај што мање реметио.

КАСНИО ЧЕЛИК

ПОДСЕЋАМО, радови су каснили због пандемије вируса корона. Наводно, челик специфичних профила, који је набављен у Луксембургу, каснио је због затварања граница.

Пасарела финансира компанија "ГТЦ Србија", а вредност инвестиције је око милион евра.

Фото В. Данилов

Послове стручног надзора обавља Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Крак који премошћава Радничку дугачак је 55 метара, а крак над Паштровићевом дуг је 48 метара. Пасарела ће имати три приступа, уз "Ада мол", у Радничкој где је аутобуска станица, и на страни Аде Циганлије, са по једним лифтом за јавну употребу. Пешачке стазе биће покривене противклизним облогама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)