„РАДНО ВРЕМЕ НЕ УТИЧЕ НА БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ“ - Весић: Викенд показао да нове рестрикције неће дати резултате

Novosti online

01. 03. 2021. у 10:40

„РАДНО ВРЕМЕ НЕ УТИЧЕ НА БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ“ - Весић: Викенд показао да нове рестрикције неће дати резултате

Фото: Новости

СВЕ што се догодило за викенд само је потврдило да сам био у праву када сам говорио да нове рестрикције неће дати резултате када је у питању заштита грађана од корона вируса, рекао је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

Према његовим речима у тржним центрима и ресторанима било је више људи на истом простору у краћем временском периоду а примећено је да је одржано веома много приватних окупљања јер су људи који нису могли да буду на јавним местима прешли у станове.


- За викенд је комунална милиција растурила више десетина журки и окупљања. Чињеница да су они који организују журке наставили то да раде иако је скраћено радно време показала је да њих не интересује да ли ресторани раде до 14, 20 или 22 сата. Они ће свакако кршити мере надајући се да неће бити ухапшени. Тако да смо скрађивањем радног времена казнили обичне људе који поштују све епидемиолошке мере као и ресторане који раде по свим правилима. Они који крше мере наставили су да раде то исто јер њих радно време не интересује. Видим да је организатор журке на Сајмишту добио три месеца затвора. Ухапшени су организатори журке на Ташмајдану. Они су ти који треба да буду кажњени а не обични грађани, угоститељи, фризери и сви други који поштују све мере  - објаснио је Весић.

Заменик градоначелника је рекао да он лично и Београд очекују да привреда настави да ради већ од данас до 20.00 сати како је било до викенда као и да се радно време продужи.
-Понављаћу увек да трајање радног времена не утиче на број заражених већ да ли се мере поштују или не. И наравно вакцинација и ревакцинација. У Београду је већ вакцинисано скоро 20 одсто, а ревакцинисано преко 10 одсто пунолетног становништва односно преко 275 хиљада грађанки и грађана. Посебно сам срећан јер у популацији ”75 плус” вакцинисано скоро 43 одсто људи док је у популацији ”65 плус” вакцинисано скоро 45 одсто грађанки и грађана. Наставимо ли овим темпом брзо ћемо доћи у ситуацију да се Београд врати нормалном животу, као пре короне. То сви тако желимо и зато сам посвећен том циљу - рекао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Bata

02.03.2021. 10:04

Naravno da je u pravu da radno vreme ne utiče jer je trebalo za vikend sve zatvoriti ! Odkud tolika briga samo za ugostitelje a gde su ljudi u drugim delatnostima koji su zbog situacije ostali bez posla !?!