ОПШТИНА ПЛАЋА ПОПРАВКЕ: ГО Савски венац расписала конкурс за суфинансирање радова у стамбеним објектима

А. Војиновић

28. 02. 2021. у 07:52

ОПШТИНА ПЛАЋА ПОПРАВКЕ: ГО Савски венац расписала конкурс за суфинансирање радова у стамбеним објектима

Фото М. Анђела

МАЈСТОРИ ће и ове године засукати рукаве и средити дотрајале делове зграда на Савском венцу о трошку ове општине. Централна градска општина расписала је јавни конкурс за бесповратно суфинансирање уређења фасада и зграда на територији ове локалне самоуправе и позвала грађане да се пријаве и овим путем среде спорне делове својих вишеспратница.

Моћи ће да се финансира максимално до 90 одсто радова у зависности од процењене вредности поправке.

- Износ који стамбене заједнице добију од општине након спроведеног конкурса и објављивања коначне ранг-листе могу искористити између осталог и за кречење улаза и прилазних ходника, замену улазних врата, поштанских сандучића, дотрајалих светларника, фарбање гелендера, врата и старих светларника - наводе, за "Новости", у Градској општини Савски венац.

Право да се пријаве на јавни конкурс имају све стамбене заједнице са територије Савског венца које имају регистрованог управника. Станари с друге стране неће моћи сами да изаберу раднике који ће обављати поправке на зградама, него ће и овај део посла бити у рукама општине.

- Извођаче радова бира Градска општина Савски венац у складу са Одлуком о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својства зграде - кажу у овој општини. - Након одабира пројекта и закључења уговора са стамбеном заједницом, другим правним или физичким лицем, у циљу његове реализације, спровешће се поступак избора извођача радова и пружаоца услуга стручног надзора у складу са законом којим се уређују јавне набавке.

Заинтересоване стамбене заједнице могу поднети своје захтеве најкасније до 10. марта. А потребну документацију станари могу да преузму са званичног сајта ГО Савски венац.

СРЕДИЛИ САМО 15 ЗГРАДА

ПРОШЛЕ године путем овог конкурса централна престоничка општина је средила само 15 зграда. - У претходном конкурсу, сходно финансијским средствима, обиму радова и квадратури урађено је 15 зграда. Надамо се да ћемо ове године сходно захтевима стамбених заједница, већини предвиђених радова и средстава урадити више - кажу у овој општини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)