СКИНУЛИ ТРАКУ И НАСТАВИЛИ СА ЗИДАЊЕМ: И четврти пут затворено градилиште у Војводе Влаховића

М. С.

24. 02. 2021. у 07:52

НИ инспекцијска трака о затварању градилишта на катастарској парцели 52/35 у насељу Војводе Влаховића није била препрека неимарима да наставе да зидају.

СКИНУЛИ ТРАКУ И НАСТАВИЛИ СА ЗИДАЊЕМ: И четврти пут затворено градилиште у Војводе Влаховића

Фото приватна архива

И тако и јуче по четврти пут, само пола сата након што су инспектори зашли иза угла!

Житељи насеља Војводе Влаховић због необезбеђеног градилишта више пута пријављивали су овог, али и друге инвеститоре који зидају у њиховом крају. Иако је инвестор за ову зграду добио првобитно грађевинску дозволу, с краја прошле године због неправилности у раду затварали су га два пута, као и једном ове године почетком јануара.

Фото приватна архива

- Одељење за комунално грађевинске и стамбене послове и послове озакоњења Општине Вождовац донело је решење о грађевинској дозволи 20. јула прошле године, којим се одобрава изградња стамбеног објекта спратности подрум, приземље, два спрата и поткровље. Откако је градска инспекција преузела послове над надзором, грађевински инспектор је у поступку инспекцијског надзора донео решење о затварању градилишта 4.11.2020, а након тога и 23.11 2020. и 9.1. ове године. Општина Вождовац је обавештена да темељи нису изведени у складу са дозволом која је издата - навели су Секретаријату за инспекцијске послове.

НЕОБЕЗБЕЂЕНО

ПРОБЛЕМ са нелегалном градњом или зидањем уз дозволу, али уз непоштовање мера обезбеђења градилишта свакодневна су борба житеља насеља Војводе Влаховића. Осим тога, недавно им је поново актуелизован проблем нелегалне канализационе мреже, недостатка паркинг-места, чистоће...

Према речима житеља насеља, само пола сата по одласку инспекције, радници су се вратили, поцепали траку и наставили да раде.

- Упркос дозволи, инспекција је поново утврдила низ неправилности због које је поново затворила градилиште - кажу у Удружењу "Моје насеље".

- Мајстори раде без ХТЗ опреме, градилиште је неограђено, а недавно се једно дете повредило јер је ушло на објекат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)