ЈЕЗИВ ПРИЗОР: Седам тона пилећих ногица истоварили у центар Сурчина и побегли

Ш. Маровић

23. 02. 2021. у 14:15

ЈЕЗИВ ПРИЗОР: Седам тона пилећих ногица истоварили у центар Сурчина и побегли

Фото приватна архива

НА подручју Доњег поља и Виноградске улице, у самом центру Сурчина, несавесне особе су у току прошле недеље направиле дивљу депонију, тако што су на том простору бациле око седам тона смрзнутих пилећих ногица!

Несвакидашњи призор прво су приметили житељи најмлађе београдске општине и одмах алармирали надлежне, како би се потенцијално опасни отпад уклонило.

Екипе "Ветерине" су по позиву одмах очистиле половину отпада, који се налазио неколико стотина метара од зграде општине, пијаце и ловачког дома! Брза интервенција, али и то што су пилеће ногице биле смрзнуте спречила је ширење смрада на ширем подручју. Житељи Виноградске у близини дивље депоније жалили су се да је смрад био несносан.

- Ово што се десило прошле недеље не памти се на ширем подручју Сурчина - за "Новости" прича председник Стеван Шуша.

- Грађани који живе у овом делу успели су да запишу регистарске ознаке камиона који је довозио отпад, а ми смо их проседили полицији са молбом да нам доставе коме она припадају. Након тога ћемо реаговати, а "Ветерини" је за одношење плаћено близу милион и по динара. Са органима реда ћемо видети има ли основа за кривичну пријаву.

ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ

ОПШТИНА Сурчин годинама мучи велики проблем са дивљим депонијама на својој територији, а тренутно их их постоји више од двадесет. Тако се једна од највећих налази у Јакову, дугачка је преко три километра, а процене су да има око три хиљаде кубика смећа, старог намештаја и грађевинског материјала.

Како "Новости" незванично сазнају, у једној београдској фирми током претходне недеље дошло је до квара комора за хлађење. Потом су они склопили договор са другом фирмом да се покварене пилеће ногице одвезу из хангара, што су ови урадили, а потом их бацили на ливаде у центру Сурчина. Тако је простор на коме раније није било отпада преко ноћи постао ново сметлиште.

Фото приватна архива

- Како су нам грађани испричали, затекли су возило које је наводно истоварало шут, а многи су се посвађали са њима и тражили да напусте овај простор - истиче Шуша.

- Недопустиво је да се овакве ствари дешавају, зато тражимо да се уведу много строже казне за све који раде нешто слично. Ово је права темпирана бомба и нешто неопростиво у 21. веку. У близини истоварених пилећих ногица налазе се породичне куће, а смрад у Виноградској улици постао је несносан.

ОПАСНО Део Виноградске улице, Фото: Printskrin

Преостале пилеће ногице, односно више од три тоне, које су се због лепог времена скроз отопиле, данас би требало да буду уклоњене. За тај посао општина Сурчин је обезбедила багер утоваривач, док ће се за одношење користити камиони "Ветерине".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Veki

23.02.2021. 09:00

Surcinske firme koje rade realno, su najveci peraci novca, pa su ovi kobojagi angazovali takvu firmu da ne bi licno odgovarali. Premazani su svim bojama.Tu treba dovesti citav odred za sprecavanja kriminala.

Baki

23.02.2021. 15:51

Јефтиније би их изашло да су сваком пару ногица платили авионску карту до Индонезије.Успешно коорднисана акција.Нит' орао нит' копао милионче бам..Као да багер иде на ракетно гориво а да њиме управља стручњак за нуклеарну физику стално запослен у NASA.

Djordje

23.02.2021. 17:11

Pisete vise o pilecim nogicama nego o tome ko je odgovoran i jako ce se pronaci?! Kolike kazne slede za to? I zasto policija nije odmah reagovala ako su se gradjani svadjali s tim koji je izbacivao iz kamiona smrznutu piletinu!? Kao da zaboravljate da je vas posao medija i da su ovo osnovna pitanja koji bi jedan medij trebao da uputi na odgovatajuce mesto?! Ne treba gradjani da jure da se biju i svadjaju to je posao komunalne policije!