РАЧУНИ НЕЋЕ БИТИ УМАЊЕНИ: Обреновчани без попуста упркос хаваријама и хладним радијаторима

С. ВИДАЧКОВИЋ

18. 02. 2021. у 07:52

ЧЕСТИ кварови на топловодној мрежи у Обреновцу, због којих су у многим деловима општине радијатори били хладни и по неколико часова, ипак неће умањити фебруарске рачуне за грејање.

РАЧУНИ  НЕЋЕ БИТИ УМАЊЕНИ: Обреновчани без попуста упркос хаваријама и хладним радијаторима

Фото: Printskrin

Према речима директора обреновачког ЈКП "Топловод" Борис Ивковић, ниједан акт не предвиђа попуст у случају хаварија на мрежи.

Од краја јануара, дежурне екипе поправљају топловодне цеви широм ове општине на Сави.

Последњи велики квар догодио се у уторак увече, због чега је трећина Обреновчана спавала у хладним становима. Надлежни су јуче уверавали да је, после поправке дела мреже у 4. улици, топлификациони систем стабилизован. Међутим, раскопавање је било неопходно и у Улици Вука Караџића. Како објашњава директор Ивковић, цеви пуцају услед дотрајалости и преласка температуре из минуса у плус.

- ЈКП "Топловод" не може да контролише број хаварија, али брзина отклањања кварова је оно на шта смо поносни - истиче Ивковић.

- Стање топловодне мреже је у складу са годином производње и постављања. Ми улажемо колико нам време и ограничена средства допуштају. Овај цевовод је показао своје лоше стране, ми ћемо се на лето ухватити укоштац са овим проблемом, како би систем био поузданији за наредне зиме.

Борис Ивковић, Фото: Printskrin

Претходних дана, Обреновчани су путем друштвених мрежа апеловали на надлежне да им се износ на рачунима умањи због дана кад су били без грејања. Међутим, њихови захтеви неће бити услишени.

- Попусти се дају у случајевима кад топловод три дана заредном измери лошију температуру од најниже прописане законом, што је 19 степени - каже директор "Топловода".

- Хаваријска стања су оно што законодавац предвиђа као "вишу силу" тако да, нажалост, нема места за попуст. Трудимо се да све хаварије трају мање од 12 часова, тако да нема основа за умањење. Трудимо се да кварова буде што мање, да имамо грејање на које смо навикли и да крај грејне сезоне дочекамо мирно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)