МАШИНЕ У ЦРНОТРАВСКОЈ: Потез од Паунове до Булевара ослобођења на Трошарини биће затворен за саобраћај до 1. маја

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

17. 02. 2021. у 06:47

ЦРНОТРАВСКА улица од Паунове до Булевара ослобођења и десна коловозна трака у Булевару ослобођења од Цркве Светог Василија Острошког до бензинске станице "НИС петрол" (десна трака у смеру ка Бањици), од данас до 1. маја биће затворене за саобраћај.

МАШИНЕ У ЦРНОТРАВСКОЈ: Потез од Паунове до Булевара ослобођења на Трошарини биће затворен за саобраћај до 1. маја

"Уско грло" на Вождовцу биће решено / Фото В. Данилов

Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда овде изводи радове на изградњи саобраћајне везе Борска - петља "Ласта". Због проширења улица Црнотравске и Саве Машковића, узмењене су трасе линија јавног градског превоза.

Тако ће аутобуси 47 и 48, у оба смера, саобраћати улицама Булевар ослобођења, Баштованска, Паунова, Црнотравска, Бахтијара Вагабзаде и даље редовним трасама.

Возила са линија 49 и 50 ће са Вождовачког кружног пута, возити Бебеловом, а онда трасом куда и 47 и 48.

Линије 401 и 402 такође возе Булеваром ослобођења, Баштованска, Паунова и даље редовним трасама, док линје 403, 405, 406, 407, 408, 409 возе овим улицама до терминуса "Вождовац".

Измене линија

Стајалиште "Црква Светог Василија Острошког" смер ка Бањици се привремено измешта за око 20 метара испред постојеће позиције, а оно на супротној страни за око 60 метара. Привремено се укидају стајалишта "Паунова" у Црнотравској.

После вишегодишњих молби житеља насеља Степа Степановић да се улице Црнотравска и Саве Машковића прошире како би коначно уско грло било проширено, а саобраћајни застоји на овом делу смањени, Дирекција је извођача радова увела у посао 23. децембра прошле године. Екипе "РАС инжењеринга" прво су рашчистиле делове Улице Саве Машковића, односно ту неизграђену страну.

Радови ће се изводити на траси дужине 850 метара, а постојећа веза биће проширена на профил са по две траке са разделним острвом. Пројектом је предвиђено да укрштање Булевара ослобођења са Црнотравском и Улицом Саве Машковића буде реконструисано у кружни ток. Рок за завршетак је крај јуна 2021. године.

"Уско грло" на Вождовцу биће решено / Фото В. Данилов

НОВА КАНАЛИЗАЦИЈА И ВОДОВИ

РАДОВИ ће, осим изградње нове саобраћајнице, обухватити замену целокупне подземне инфраструктуре, укључујући канализацију, водовод и електроводове. У Црнотравској улици биће рађена и реконструкција тролејбуске контактне мреже. Планирано је и постављање оптичке мреже и инсталација за видео-надзор и управљање саобраћајем, заједно са новим системом адаптивне сигнализације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)