ИНТЕРВЈУ Драган Пантелић: И Калуђерица добија мрежу

Јелена ДИНЧИЋ

12. 02. 2021. у 14:04

ТОКОМ ове године на територији општине Гроцка започеће изградња два нова вртића, у Умчарима и Винчи, за које се у наредним месецима очекује израда пројектне документације.

ИНТЕРВЈУ Драган Пантелић: И Калуђерица добија мрежу

Фото Приватна архива

За овај посао издвојено је 3,5 милиона, а све у комуникацији са Секретаријатом за образовање и дечју заштиту. Ове године биће обновљени и адаптирани сви клубови за пензионере, отворени нови дечји паркови у свим месним заједницама, али и нове теретане на отвореном - најављује Драган Пантелић, председник Општине.

- Радићемо и на побољшању водоснабдевања, као и на изградњи секундарне мреже у Врчину.

За Општину Гроцка посебно је важна изградња канализационе мреже и пречистача за прераду отпадних вода у Калуђерици, о чему се на нивоу Града воде разговори са Европском инвестиционим банком.

У каквом стању сте "примили" Општину од своје претходнице Живадинке Аврамовић?

- Између бивше председнице Општине и мене није извршена примопредаја, на чему сам, ступивши на функцију, лично инсистирао и због тога сам поднео захтев да градска управа уради интерну ревизију како бих на најбољи могући начин крајње објективно могао да добијем финансијске извештаје, упутства и сагледам фактичко стање. Истог дана када сам именован, образовао сам и комисију чији је задатак био да сачини комплетан извештај о предметима свих одељења општинске управе. Ревизија је у току и о стању и пословању Општине пре мог доласка биће достављен извештај. Битно је да Општина није кредитно задужена.

Шта ће, међу најважнијим пројектима, током ове године бити урађено?

- Први пут у историји општине спровели смо анкету путем које су наши суграђани могли да кандидују своје потребе за бољи и квалитетнији живот, што су они озбиљно схватили и послали невероватних 8.207 предлога и сугестија. Тако ћемо ове године за путну инфраструктуру издвојити око 107 милиона динара, за побољшање и квалитетније водоснабдевање 45 милиона, а четири милиона динара за израду пројектне документације за изградњу секундарне мреже у Врчину.

Који је тренутно најсложенији посао на територији општине Гроцка?

- То је свакако уређење свих видова инфраструктуре. Како су то радови која траже велика финансијска улагања, обезбеђену пројектну документацију, одређени временски период, а нарочито у сегменту који се односи на изградњу водоводне и канализационе мреже, битно је да нагласим да ћемо поштовати динамику Плана развоја и да ће све што је за ову годину планирано бити и реализовано.

Фото Приватна архива

Да ли је у плану санација главне саобраћајнице у Калуђерици?

- Свакако да је у плану, али у овом тренутку о самом почетку радова не могу да се изјасним, јер ће о томе одлучити ЈП "Путеви Србије", које одржава ову деоницу.

СЕДАМ МИЛИОНА ЕВРА ЗА РИТОПЕК

ИЗРАДА пројекта за извођење радова у Ритопеку је у завршној фази и план је да се у мају почне са извођењем радова. Рок за извођење је шест месеци, што значи да ће мештани Ритопека на јесен добити воду за пиће - додаје Пантелић.

- Пројектована дужина водоводне мреже износи 7,3 километра, а за пуштање у систем биће изграђен резервоар и прекидна комора. Вредност ове инвестиције је седам милиона евра.

Шта Општина припрема за најмлађе суграђане?

- Осим предшколских установа, изградићемо нову основну музичку школу у Гроцкој. Такође, у плану је отварање подручног одељења у Умчарима. Оно што нас посебно радује јесте реконструкција Основне школе "Илија Гарашанин", која подразумева комплетну замену крова, фасаде и столарије, за шта је Град издвојио 53 милиона динара. Радује ме и то што ће највероватније током следеће године највећа основна школа у Београду, ОШ "Никола Тесла" у Винчи, коначно добити и нову, реконструисану фискултурну салу.

Да ли је тачно да је ваш заменик Иван Паунић поднео оставку и да нећете именовати новог заменика?

- Тачно је да је мој заменик поднео оставку. Због ангажовања у КК Локомотива у Русији, није у могућности да обавља функцију заменика. На наредној седници Скупштине општине Гроцка именоваћу новог заменика.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)