ПОПЛАВА ЗБОГ ДИВЉЕ МРЕЖЕ: Низ улицу Радмиле Савићевић у Миријеву већ месецима се сливају фекалије

С. В.

11. 02. 2021. у 08:51

ЖИТЕЉИ Улице Радмиле Савићевић у звездарском насељу Миријево имају проблем сваки пут кад изађу испред својих домова јер се, како кажу, нелегално прикључена канализација већ месецима слива низ коловоз.

ПОПЛАВА ЗБОГ ДИВЉЕ МРЕЖЕ: Низ улицу Радмиле Савићевић у Миријеву већ месецима се сливају фекалије

Фото приватна архива

Проблем је пријављен неколико пута на адресу градског Секретаријата за инспекцијске послове и ЈКП "Београдски водовод и канализација", али решења - нема.

Према речима суграђанке која живи у овој улици, изливање отпадних вода највероватније долази из нелегално саграђене зграде.

- Тај објекат је на "дивље" прикључен на мрежу и неке шахте, што загорчава свакодневни живот нама који станујемо у Улици Радмиле Савићевић - каже наша саговорница.

- После вишемесечног пријављивања свима које смо сматрали одговорним, они су пребацивали одговорност једни на друге. На крају смо се обратили Секретаријату за инспекцијске послове, али се и даље ништа не решава. Не можемо да верујемо да инспекција не може да натера инвеститора да среди те цеви, јер нам смрад и фекалије веома сметају.

НАСЕЉЕ ВОЈВОДА ВЛАХОВИЋ

СЛИЧНА ситуација догодила се средином децембра прошле године у звездарском насељу Војвода Влаховић, када је у једној згради пукла цев и поплавила подрум. Због тога што тамошњи објекти нису легално прикључени на канализациону мрежу, екипе "Београдског водовода и канализације" нису могле да отклоне квар, те је ГО Звездара о свом трошку ангажовала приватне мајсторе да поправе цеви.

Из "Београдског водовода" нашем листу је потврђено да је квар пријављен, али да на овој локацији не постоји улична канализациона мрежа која је у систему одржавања овог комуналног предузећа.

- Због тога, немамо сазнања шта је узрок изливања и који је реципијент ове интерне канализације - објашњавају из "Београдског водовода и канализације". За решавање проблема грађани се могу обратити комуналној инспекцији.

Из Градске управе нисмо добили одговоре на питања да ли је инспекција излазила на терен, а није нам речено када и како овај проблем може бити решен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)