ЧИСТЕ ДИВЉУ ДЕПОНИЈУ: После писања "Новости о проблемима Рипањаца, реаговала општина Вождовац

М. С.

10. 02. 2021. у 07:52

ЕКИПЕ које је ангажовала Општина Вождовац, после писања "Новости", почеле су јуче са рашчишћавањем дивље депоније у Ерчанској улици у вождовачком насељу Рипањ.

ЧИСТЕ ДИВЉУ ДЕПОНИЈУ: После писања Новости о проблемима Рипањаца, реаговала општина Вождовац

Фото Општина Вождовац

Пут са смећем је раскрчен, а очекује да у наредним данима буде потпуно уклоњен непрописно одлагани отпад.

- Иако је комунална инспекција Општине обележила простор и истакла упозорење да је на том месту забрањено и кажњиво бацање смећа и отпада, депонија се сваким даном све више увећава, кажу мештани који живе у непосредној близини, напомињући да се околином шири непријатан мирис - наводе у ГО Вождовац.

Месецима посебан проблем због ове депоније имала је породица Трајковић чија се кућа налази недалеко одатле.

- Комшије свакодневно допремају нову количину смећа - каже Светислав Трајковић из Рипња.

- Више пута смо указивали на проблем, али га нико није решавао. Не можемо да отворимо прозоре од несносног мириса, а травњак око куће нам је уништен због ђубрета.

НЕРЕАГОВАЊЕ

КАКО су нам рекли мештани Рипња овај проблем месецима пре пријавили су комуналној иснпекцији.

- Месна заједница је раније, по налогу општине, санирала депонију. Овога пута нису желели ни да нас саслушају - каже Светислав Трајковић.

Табла са натписом да је забрањено бацање смећа није спречила мештане да овде довозе свакојаки отпад и депонију "зидају" у близини породичних кућа. Додатни проблем представљало је и то што ова домаћинства нису прихватила да плаћају накнаду за одношење смећа. Због тога, екипе "Чистоће" не односе отпад из њихових домова.

Пре четири године и ЈКП "Градска чистоћа" покушала је да реши овај проблем, иако то није у њиховој надлежности, али се депонија опет "враћала".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Šofer

10.02.2021. 17:58

Delili smo kante od 240l besplatno(inače kante su oko 5.000 svaka plus dostava), od kuće do kuće u Ripnju i nudili ljudima da za tada 380din nedeljno uzimamo smeće.. Bilo je ljudi koji su se obradovali kada su čuli..a bilo je i onih "će da bacam u potok, zabole me" Tako da...