САБЛАСНО НА ПУТУ И СТАНИЦАМА: Булевар Патријарха Павла због радова тренутно потпуно неосветљен (ФОТО)

А. З. К. - С. Б. М.

09. 02. 2021. у 09:34

МРАК у Булевару патријарха Павла возачима угрожава безбедност!

САБЛАСНО НА ПУТУ  И СТАНИЦАМА: Булевар Патријарха Павла због радова тренутно потпуно неосветљен (ФОТО)

Фото. П. Милошевић

Улица која се реконструише већ неколико дана није осветљена, а колоне камиона, аутобуса и возила овуда пролазе кроз помрачину. Због радова на проширењу од Топчидерског парка до Пере Велимировића уклоњена је јавна расвета. Мрачни пут осветљавају само околни објекти, али то није довољно.

- Страшно је сабласно када овуда пролазите, а тешко је и за вожњу - прича Владан С. - Прегледност није добра, а камиони јуре. Уопште се не осећам безбедно када возим на овој деоници.

КРАЈ ОВЕ ФАЗЕ НА ПРОЛЕЋЕ

ТРЕНУТНО се ради потез од Улице Пере Велимировића у дужини од 1,8 километара. Овај посао требало би да буде завршен до пролећа, што је уједно и крај ове фазе радова. Пројектовање за наредну фазу, од Кошутњака до Моста на Ади, у току је. Одмах по завршетку пројектовања биће расписан тендер за изградњу, а Град је обезбедио средства. До пролећа 2022. године "спојиће" се Мост на Ади са Булеваром патријарха Павла.

Осим возача аутомобила, проблем имају и возачи аутобуса на линији 3А, као и путници који излазе на стајалиштима "Кошутњак", "Расадник" и "Патријарха Павла". Излазак у мркли мрак нимало није пријатан, па неретко путници моле некога да их сачека на станици.

Зашто извођач радова није могао да постави дуж пута неке рефлекторе кој би бар колико толико ублажили мрак, није јасно.


На питање упућено Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда, да ли је било жалби на рачун безбедности саобраћаја и како планирајуда овај проблем реше, остали смо ускраћени за одговор.

Посао на реконструкцији ове саобраћајнице започет је 1. марта 2018, а скоро годину дана трајало је измештање реке Топчидерке. Овај посао раде компаније "Бауваисен", "Енергопројект", "Конструктор", "Машинокоп" и друге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)