ПРЕДСЕДНИК РАКОВИЦЕ ЗА "НОВОСТИ": Тешко је зауставити фабрике у раду

Г. Н.

04. 02. 2021. у 17:16

ПРЕДСЕДНИК Градске општине Раковица Милош Симић, за "Новости" каже да руководство ове локалне самоуправе нема проблем са фабрикама које се баве третирањем опасног и неопасног отпада, попут фирми "Јунириск" и "Митеко д.о.о.".

ПРЕДСЕДНИК РАКОВИЦЕ ЗА НОВОСТИ: Тешко је зауставити фабрике у раду

Фото Multiplegroupedinks

Међутим, њихова постројења треба да буду инсталирана на локацијама где не постоји опасност по грађане.  Низ доказа достављен је Министарству за заштиту животне средине и они говоре у прилог томе да њихова посторојења загађују ваздух и штете здрављу људи. Због тога је покренут управни поступак и очекује се да фабрике из старог индустријског дела Раковице буду измештене.

- Да се тада водила брига о здрављу грађана, та постројења се не би ни отворила на постојећим локацијама у Раковици - каже Милош Симић. - Али када се већ добију дозволе за рад, онда је веома тешко зауставити то чиме се баве.      

Тек од 2013. године почињу напори новог руководства Општине да се реагује на жалбе грађана и да се провери рад фабрике "Јунириск", али и других потенцијалних загађивача. То траје и данас, само што овога пута постоји добра воља нових људи у Министарству заштите животне средине да се проблем оконча.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)