КАМЕРЕ ОД БОЛЕЧА ДО ЗАКЛОПАЧЕ: Прометне саобраћајнице на територији Гроцке биће покривене видео-надзором

Ј. Д.

01. 02. 2021. у 06:47

КАМЕРЕ ОД БОЛЕЧА ДО ЗАКЛОПАЧЕ: Прометне саобраћајнице на територији Гроцке биће покривене видео-надзором

Део Смедеревског пута у насељу Болеч / Фото И. Маринковић

НА ТЕРИТОРИЈИ општине Гроцка у наредном периоду биће постављене камере на прометним саобраћајницама, а све у циљу повећања безбедности саобраћаја. Пројекат се спроводи у сарадњи са Градском управом и Министарством унутрашњих послова са којима ће бити потписани уговори за реализацију, а на иницијативу општине.

Планирано је да безбедоносне камере буду постављене на седам локација, односно у оним деловима где је највећи промет саобраћаја. Прва локација је у Булевару револуције у Гроцкој, а камере ће покривати деоницу између пекара "АС" и Ауто-мото савеза Србије, док ће надзор бити и у Улици Вучка Милићевића. Затим у Заклопачи код улаза у насеље из правца Гроцке као и на излазу из Заклопаче на путу ка Врчину. У деловима места Пударци и Умчари, камере ће ако буду постављене, покривати деоницу од Улице народних хероја у Пударцима која се наставља на Београдску улицу до центра Умчара. За Врчин планиран је потез улица Булевар револуције и Авалска, док ће у Болечу бити на делу Смедеревског пута, тачније између "ПКБ" хладњача и бензинске станице.

- Општинска комисија за безбедност саобраћаја предложила је иницијалне локације - објашњавају надлежни из ГО Гроцка. - Такође, комисија ће у наредном периоду у сарадњи са Управом саобраћајне полиције дефинисати тачан број локација на којима ће се поставити систем видео-надзора који ће контролисати саобраћајне прекршаје.

Овим поводом одржан је и састанак са представницима Министарства унутрашњих послова, којем су присуствовали председник општине Драган Пантелић, начелник одељења за видео-надзор Марија Пећанац, главни координатор у Управи саобраћајне полиције Владимир Вида и шеф одсека у систему видео-надзора Ђорђе Међа. Након састанка није тачно дефинисано када ће камере бити постављене.

КРУЖНИ ПУТ У ЛЕШТАНИМА

ЦРНА тачка у Гроцкој свакако је кружни пут у Лештанима. Наиме, на овој деоници којом углавном саобраћају теретна возила ка обилазници око града, честе су саобраћајне несреће. Пре само неколико дана, на овом делу пута живот је изгубила једна особа, а за годину дана догодило се више десетина несрећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)