ПРОЗИВКА НЕУРЕДНИХ У МИРИЈЕВУ: Брука и срамота - остављају отпад где стигну, смеће бацају и кроз прозор!

С. Видачковић

30. 01. 2021. у 15:25

КЕСЕ са смећем, картонске кутије, покварени кућни апарати, старе столице, фотеље, па чак и расклопљени каучи, део су слике која се може видети на више места у звездарском насељу Миријево.

ПРОЗИВКА  НЕУРЕДНИХ  У МИРИЈЕВУ: Брука и срамота - остављају отпад где стигну, смеће бацају и кроз прозор!

Фото приватна архива

Несавесни појединци из овог дела Београда не само да одлажу ђубре на места која за то нису предвиђена, већ су толико бахати да врећице са остацима хране, опушцима, празним амбалажама сока или јогурта бацају кроз прозор испред зграде!

Фотографије оваквих "декорација" из улица Љубише Миодраговића и Грге Јанкеса у Миријеву, као докази бахатог понашања појединаца, данима су кружиле друштвеним мрежама. Такође, стаза која спаја улице Матице Српске и Улофа Палмеа у овом делу Звездаре затрпана је смећем. Како би прекратили пут који води од Улице Матице Српске до пијаце и супермаркета, Миријевци користе поплочану, али запуштену стазу на узбрдици.

ПОШТОВАЊЕ КУЋНОГ РЕДА

ПРЕМА Одлуци о општим правилима кућног реда у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији града Београда прописано да је забрањено кроз прозоре, врата, балконе и лође бацати било какве предмете, кућно смеће, остатке хране, просипати воду, трести постељину, столњаке, крпе и друге сличне предмете. За поступање супротно наведеној одредби прописана је новчана казна у фиксном износу од 5.000 динара, за физичко лице, односно станара зграде.

Иако се на задњем улазу у пијацу налазе три контејнера, које комуналци редовно празне, то није омело несавесне да пречицу затрпају ђубретом.

Фото приватна архива

- Не само што ружно изгледа, то ђубре често доста смрди - пожалила нам се суграђанка Мирка К. из Миријева.

И у близини ОШ "Деспот Стефан", неколико пута је примећен комби са шабачким регистрацијама, како избацује више гајби, црних врећа са старом одећом и дрвених комода. Како нам је речено из градског Секретаријата за послове комуналне милиције, од почетка године у Миријеву је било 145 интервенција, од чега се пет односило на прљање јавне површине.

 Препуни миријевски контејнери, Фото приватна архива

- Од тих пет поступања, три су била по пријавама суграђана - кажу, за "Новости" у Градској управи. - Током ових интервенција, издата су два прекршајна налога, а у једном случају урађено је прослеђивање другом надлежном органу, односно Секретаријату за заштиту животне средине.

Одлука о одржавању чистоће јасно прописује новчане казне од 50.000 за правно и 10.000 динара за одговорну особу ако кућно ђубре не износи у контејнере или у пластичим кесама. Такође, новачана казна следи уколико се врећице са смећем остављају на места која нису за то предвиђена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)