МУЗЕЈ ГРАДА БЕОГРАДА ПРЕУЗЕО СПОМЕНИК СТЕФАНУ НЕМАЊИ: Ускоро почиње продаја сувенира и организоване туре на страним језицима

Танјуг

29. 01. 2021. у 09:12

МУЗЕЈ ГРАДА БЕОГРАДА ПРЕУЗЕО СПОМЕНИК СТЕФАНУ НЕМАЊИ: Ускоро почиње продаја сувенира и организоване туре на страним језицима

Фото: Фејсбук/Горан Весић

МУЗЕЈ града Београда званично је преузео споменик Стефану Немањи који се налази на Савском тргу, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је за Студио Б рекао да је ова одлука природна јер Музеј града Београда баштини све важне, историјски и уметнички вредне објекте, предмете и легате који су настали на територији Београда.

Према његовим речима, Музеј града Београда ће се старати о заштити споменика, што подразумева бригу о свим конзерваторским мерама које један овако сложен објекат подразумева.

- Музеј града Београда одредио је кустосе који ће у заказаним терминима посетиоцима пружати стручне информације о споменику као и животу Стефана Немање. Током пролећа, за стране групе посетилаца биће организоване стручне туре на страним језицима - рекао је Весић.

Он је поручио да Музеј града Београда добија свој кутак на Савском тргу где ће се продавати сувенири, књиге о Немањићима и мапе града.

- Приходи од продаје припадаће Музеју града Београда који је добио право на израду сувенира са спомеником - поручио је Весић.

Он је рекао да ће од 15. фебруара до 15. марта на новом Савском тргу бити постављан урбани мобилијар који чине клупе за седење посетилаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)