ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПЕТЕ БЕОГРАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ! Весић - "Са поносом могу да кажем да ово јесте хотел, али најбољи хотел за ђаке" (ФОТО)

Танјуг

28. 01. 2021. у 13:32

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПЕТЕ БЕОГРАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ! Весић - Са поносом могу да кажем да ово јесте хотел, али најбољи хотел за ђаке (ФОТО)

Фото: В.Н.

РЕКОНСТРУКЦИЈА Пете београдске гимназије је завршена, а тим поводом школу су обишли министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, заменик градоначелника Горан Весић и председник општине Палилула Александар Јовичић.

Министар Ружић рекао је да матуранти Пете београдске гимназије остварују одличне резултате и пролаз на факултетима Универзитета у Београду, те додао да та школа прати промену гимназијског курикулума и има одељења за ученике са посебним знањима и способностима у области природних, али и друштвених наука.

Подсетио је да је фасада на згради Пете београдске гимназије урађена 2019. године и додао да је реконструкција школе била заиста потребна, а почела је у фебруару прошле године.

Ружић је навео да је за радове владина Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила 482 милиона динара, да је општина Палилула издвојила значајан део средстава, Град Београд, док је Министарство просвете, науке и технолошког развоја издвојило шест милиона динара за опремање кабинета природних наука.

- Мислим да ће овај објекат заиста послужити на корист 1243-оје ученика и 103-оје запослених у овој школи - додао је Ружић.

Заменик градоначелника Горан Весић је рекао да су, када је почела обнова Пете београдске гимназије, на друштвеним мрежама писане неистине како ће школа да се гаси и да ће на том месту бити хотел.

- Сада са поносом могу да кажем да ово јесте хотел, али најбољи хотел за ђаке. Ова гимназија изгледа боље од многих хотела у Београду и ово је тренутно најбоља и најмодернија школа. Срећан сам што сваких неколико месеци неку другу школу прогласимо најмодернијом. До скора је то била школа у Лештанима, која је завршена у септембру прошле године, а сада је то Пета београдска гимназија - рекао је Весић.

Реконструкција те школе је, каже, пример како заједничким радом Републике, Града и Општине могу да се остваре велики резултати.

Председник општине Палилула Александар Јовичић је рекао да у Пету београдску гимназију није улагано више деценија.

- Успели смо да направимо потпуно нову гимназију јер када уђете унутра, изгледа као да је изнова изграђена. Драго ми што ће деца то моћи да користе деценијама које следе и пуно ми је срце што смо оваквом енергијом, радом и дисциплином, у роковима, иако је епидемија корона вируса, успели да завршимо овај пројекат - рекао је Јовичић.

Директорка Пете београдске гимназије Борка Поповић захвалила је свима који су помогли да та школа буде реконструисана и додала да ће то веома значити ученицима, али и запосленима.

- Наша специјализована одељења за биологију, хемију и историјско-географско одељење сада имати још боље услове за рад и не само они него свих 1.243, а надамо се и више ученика Пете београдске гимназије - рекла је Поповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Sanja

28.01.2021. 22:04

U vreme kada sam zavrsila ovu gimnaziju to je bio pravi prestiz, nadam se da je i danas tako. Drago mi je sto je renovirana iako ulaz izgleda isto kao i ranije a prozori su menjani dva puta u poslednje tri godine.