ТРАЖЕ ЛЕГАЛНИ ОДВОД: Житељи Вождовачког насеља Војвода Влаховић потписивањем петиције планирају да реше нагомиланих проблема

М. С.

27. 01. 2021. у 10:31

ТРАЖЕ ЛЕГАЛНИ ОДВОД: Житељи Вождовачког насеља Војвода Влаховић потписивањем петиције планирају да реше нагомиланих проблема

Фото Приватна архива

СТАНАРИ зграда у вождовачком насељу "Војвода Влаховић" решени су да напокон на папир ставе све своје нагомилане проблеме и упуте петицију за решавање свим надлежним градским и републичким службама.

На састанку управника свих вишеспратница из насеља договорено је да се између осталог, у петицији изнесе нерешена водоводна и канализациона мрежа, која како наводе, није решена ни после усвајања Детаљног урбанистичког плана 2005.

Мештани наводе да је њихов проблем још више кулминирао издавањем грађевинских и употребних дозвола без законског покрића.

- Захтевамо да се проблем паркинга бар делимично реши - сагласни су станари. - Институције су главни и једини кривци, највише инспекције, јер је дозвољена градња објеката без постојања паркинг места за пословне и стамбене објекте. Такође, тражимо ванредну контролу свих објеката у изградњи и заустављање градње уколико нису обезбеђена паркинг места.

РАСВЕТА

У СВОЈИМ захтевима мештани су се дотакли и јавне расвете, коју траже за Улицу Предрага Томића. Осим тога, захтевају и да им се замене дотрајали контејнери и одреде неке нове локације за постављање.

Житељи престоничког насеља Војвода Влаховић захтевају и изградњу предвиђених тротоара и санацију постојећих, као и налажење нових парцела на којима би се направиле јавне површине:

- Посебно тражимо од Општине Вождовац да парцелу 51/1 приведу јавној намени у смислу простора за зелену површину. Да нас писаним путем обавесте докле се стигло са обећаним процесима на изградњи основне школе и вртића у насељу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)