ПРОШЛЕ ГОДИНЕ 1.200 КОНТРОЛА: Просветна инспекција редовно обилази вртиће и школе у Београду

Б.Б.

23. 01. 2021. у 11:46

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ 1.200 КОНТРОЛА: Просветна инспекција редовно обилази вртиће и школе у Београду

Фото ГУ у Краљеву

ТОКОМ прошле године, просветна инспекција је обавила 1.200 редовних контрола у предшколским установама, основним и средњим школама, каже Славко Гак, секретар за образовање.

Немио догађај у вртићу "Замак", отворио је питање контроле рада образовних установа. Просветна инспецкија, у склопу своје надлежности, има редован обилазак обданишта и школа. На сваку пријаву родитеља и запослених, на терен се излази у року од 24 сата. Оно што представља проблем је, што у редовним контролама инспектори имају обавезу да најаве посету.

- Тако долази до злоупотреба. Када се најави посета просвтене инспкције, све се среди да буде по закону, а када прође наставља се по старом - каже Гак. - Када је у питању вртић "Замак", од почетка рада 2018. године, нисмо имали ниједну пријаву ни родитеља, нити неког од запослених. Ужасавајући снимак се прво појавио у медијима, пре него што се било ко обратио секретаријату и инспекцији. Недопустиво је такво понашање према деци. Залагаћу се да сви одгворни буду најстрожије кажњени и да се овакве сцене више не понављају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)