ВЕСИЋ: Почиње опремање Хале 3, биће спремна најкасније у уторак (ФОТО)

Novosti online

23. 01. 2021. у 09:47

ВЕСИЋ: Почиње опремање Хале 3, биће спремна најкасније у уторак (ФОТО)

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић рекао је јутрос да ће данас на Београдском сајму, уз грађане који имају заказан термин за вакцинацију бити вакцинисани и радници Градске чистоће.

Тиме почиње вакцинација радника београдских јавних предузећа, а како је објаснио, радници Градске чистоће су приоритет, јер су у сталном контакту са људима.

Весић је за ТВ Прва рекао да се за вакцинацију пријавило 14.000 радника чистоће и додао да после њих на ред долазе запослени у Градском саобраћајном предузећу, а затим у Београдском водоводу и канализацији и осталим градским службама.

Весић је подсетио да је отворено 17 кол-центара за 17 градских општина и истакао да је преко њих до сада уз сагласност пријављено скоро 10.000 старијих од 65 година, који би, како је рекао, иначе вероватно остали невакцинисани.

Према његовим речима, град је до сада на вакцинацију превезао 1.200 људи који нису имали превоз. Весић је рекао да у 9 сати почиње опремање Хале 3 Београдског сајма, а да ће у њој вакцинација почети у понедељак или најкасније у уторак. Како је навео, у тој хали ће бити 46 лекара и 56 медицинских сестара.

Истакао је да ће у Хали 3 сваког дана бити вакцинисано 9.000 до 10.000 људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)