УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК ИЗ ВРТИЋА "ЗАМАК" АУТЕНТИЧАН: По хитном поступку реаговало тужилаштво, одговорни ће бити најстроже кажњени

Б.Б.

22. 01. 2021. у 15:00

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК ИЗ ВРТИЋА ЗАМАК АУТЕНТИЧАН: По хитном поступку реаговало тужилаштво, одговорни ће бити најстроже кажњени

Фото: Принтсцреен/Твитер/@BabicaTRAVICA

СНИМАК злостављања и непримереног опхођења према деци у вртићу "Замак" је аутентичан, потврдио је за "Новости" Славко Гак, секретар за образовање и дечију заштиту. Одмах по објављивању ужасавајућег видеа у медијима, по хитном поступку реаговало је Друго основно тужилаштво, где нам јеј речено да је форимран предмет и наложено полицији да обави предистражне радње.

- Снимак који се појавио у јавности је аутентичан, а догађај који је снимљен догодио се у о предшколској установи "Замак" - каже Гак.

- Лично ћу се залагати да, ако се утврди одговорност, почионици буду најстрожије кажњени, а да предшколска установа изгуби дозволу за рад. Кроз усмени разговор инспектора са одговорнима у вртићу, сазнали смо да особа која се појављује на снимку води као спремачица.

Инспекцијски надзор није настављен данас, због тога што директорка вртића није у дробром здравственом стању. Инспектори ће вртић поново посетити у понедељак, а установа мора именовати одговорно лице које ће разговарати са инспекторима и пружити им све неопходне информације, ако директорка не буде способна.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)