ТРАВА ОКО СТЕФАНА НЕМАЊЕ: Чак 67 радника ЈКП "Зеленило Београд" "окупирало" Савски трг, све мора да заврше до 27. јануара

М. С.

20. 01. 2021. у 08:51

ТРАВА ОКО СТЕФАНА НЕМАЊЕ: Чак 67 радника ЈКП Зеленило Београд  окупирало  Савски трг, све мора да заврше до 27. јануара

Фото Фејсбук

НАКОН постављања споменика Стефану Немањи, приводе се и остали радови на платоу око спомен-обележја на Савском тргу.

Како је на својој фејсбук-страници објавио заменик градоначелника Горан Весић, ангажовано је 67 радника на завршним радовима како би све било спремно за отварање 27. јануара на Савиндан. Током јучерашњег дана екипе "Зеленила" постављале су траву на стазама око споменика.

Споменик Стефану Немањи засијао је у суботу када је укључена расвета у постаменту.

Посебна екипа мајстора која је задужена за осветљење допутовала је из Москве како би подесила светло које ће откривати спомен-обележје српском средњовековном владару.

Посађено је скоро 300 садница, а протеклих дана урађени су и радови на озелењавању улазне грађевине и зоне око нове канализационе црпне станице у површини од 950 квадрата.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

NN

20.01.2021. 19:56

Неопростива је грешка избор места где је постављен овако монументалан споменик. Није у центру трга. Нема простора за посетиоце испред споменика. Да би се стекла тродимензионалност читавог простора посетилац мора бити на раскрници Сарајевске и Немање и то са леве стране идући од Славије, још боље испред зграде Мин. спољних послова. Зар трг којим се завршава Немањина улица, а где је "мало лево-десно" бачен споменик, не треба да носи назив Немањин трг? Да има, ако ништа друго, трунке осећаја за лијепо, власт ове пролазне државе тај споменик би тебало покрити, демонтирати и поставити на Калемегдан уместо "Победника".

Nn

20.01.2021. 20:53

Nije vazno koliko kosta, vazno je da se neko potrudio da postavi deo istorije na mestu gde je svima dostupno da vide . Beograd postaje svetski grad ima jos da se radi, ali, ni Rim se nije preko noci zidao. Bravo za sve koji rade, bravo za vladu koja vodi nasu zemlju u bolju buducnost. Ne morate da volite Predsednika, ali da je sposoban jeste i vakcine vam obezbedio bolje nego neka mnogo bogatija zemlja,.

Bane

21.01.2021. 09:00

Bilo bi dobro da se premesti bolnica Sveti Sava , tj da joj se napravi druga zgrada u krugu Klinickog centra, a ne ovako da bolesnici nemaju gde ni da izadju nego da budu u sred gradske vreve. Ova lokacija je idealna za neki hotel, a dole restoran,.... a ne za bolnicu gde se ljudi muce gde ce da parkiraju.