УЛИЦА ЖРТВАМА "OЛУЈЕ": Заменик градоначелника Горан Весић уживо на "Фејсбуку" одговарао на питања

Ш. М.

18. 01. 2021. у 07:52

УЛИЦА ЖРТВАМА OЛУЈЕ: Заменик градоначелника Горан Весић уживо на Фејсбуку одговарао на питања

Разговор са грађанима / Фото Фејсбук/Г. Весић

БЕОГРАД би у наредном периоду могао да добије Улицу жртава "Олује", сличну оној коју су на левој обали Дунава недавно добиле жртве из Глине. Иницијатива ће бити прослеђена Комисији за именовање тргова и улица, који ће размотрити опцију да једна од градских саобраћајница понесе то име.

Овај предлог једног од грађана главног града подржао је на синоћној, првој "лајв" интеракцији са житељима престонице на свом фејсбук-профилу заменик градоначелника Горан Весић.

Он је, између осталог, истакао да ће грађани грочанског насеља Ритопек до новембра ове године добити градску воду, чиме ће овај деценијски проблем бити коначно решен.

- Општина Сопот је била надлежна и за насеље Ковиона на Трешњи, али пошто нису имали снаге да то реше, лично сам се заложио да град преузме на себе тај проблем - истакао је Весић. - Насеље Трешња ћемо прикључити из постојећег водовода и они ће добити воду до краја 2021. године. Затим ће бити изграђен резервоар и пројектована водоводна мрежа како би и житељи Ковионе добили воду, која је изузетног квалитета.

Заменик градоначелника дотакао се реконструкције Савског трга и истицања јарбола са државним грбом код плаве локомотиве, али и садњом дрвећа у престоници, истакавши да је циљ да се у главном граду у наредних десет година посади милион стабала. Такође је најавио још оштрију борбу против ружења фасада, односно цртања графита на њима.

- Оно што ме највише нервира у нашем граду јесу графити, који руже многе обновљене фасаде, а у последње четири године уређено их је око 500 - напомиње он. - Ове године одвојићемо чак 50 милиона динара за чишћење фасада, а сав посао биће поверен радницима "Градске чистоће" и верујем да ће већина њих бити очишћена.

ОБНОВА ЗГРАДЕ БЕОБАНКЕ

ЗГРАДА Беобанке на Зеленом венцу годинама представља право ругло, али би према Весићевој најави до краја године требало да почне њена дугоочекивана обнова. Страни инвеститори тренутно раде пројекат за уређење оронуле вишеспратнице, а настоје да купе и суседну зграду како би добили више корисног пословног простора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)