ПРОЛАЗ УЗАН, АЛИ С ДОЗВОЛОМ: Пешацима смета заузеће дела тротоара у Булевару ослобођења код броја 31

И. Богићевић

18. 01. 2021. у 06:47

СНЕГ и лед отежали су пролаз пешацима у Булевару ослобођења код броја 31, између Трга Славија и Храма Светог Саве, где се гради пословно-стамбени објекат.

ПРОЛАЗ УЗАН, АЛИ С ДОЗВОЛОМ: Пешацима смета заузеће дела тротоара у Булевару ослобођења код броја 31

Грађани принуђени да се крећу поред градилишта

Како је пре око годину дана за потребе извођења радова испред градилишта привремено постављена бетонска плоча који заузима скоро цео тротоар, простор остављен за пролазнике је веома скучен. Људи који ту често пролазе кажу да страхују од повреда, а истичу и да је веома неприступачно за особе са инвалидитетом или оне са малом децом у колицима.

Репортери "Новости" су обишли спорну локацију, затекли ситуацију да један, највише два пролазника, могу истовремено да прођу кроз предвиђен пролаз, али и то да је градилиште обезбеђено у складу са свим правилима.

Ступили смо у контакт са извођачима радова, који су нам објаснили да је све по прописима обележено и постављено, јер им је безбедност грађана на првом месту. Моле их за само мало стрпљења, јер ће све бити враћено у првобитно стање.

- Заузеће простора уредно плаћамо. Чак не користимо ни цео изнајмљени део, како бисмо обезбедили пешацима што бољи пролаз у оваквим околностима. Разумемо незадовољство суграђана, али нам је тај "темељ" неопходан за обављање радова. До 19. децембра је ту био кран, а ускоро би требало на њему да поставимо силосе за малтерисање зграде - прича Душан Рацков, одговоран за стручни надзор.

Такође, Марко Стојчић, главни урбаниста Београда, истакао је да инспекција није пронашла никакве пропусте у раду на градилишту на Врачару.

ДО СЕПТЕМБРА

НАШ саговорник Душан Рацков додаје да дозволу за закуп тротоара имају до септембра, а чим радови буду приведени крају, бетон ће бити уклоњен и тротоар сређен. А план је, према његовим речима, да у сарадњи са ЈКП "Зеленило Београд" на том простору засаде и платане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)