ПАМЕТНЕ СТАНИЦЕ ЗА ПАМЕТАН ГРАД: Расписан тендер за Примену иновативних решења на стајалиштима јавног линијског превоза

S. B. M.

15. 01. 2021. у 21:45

ПАМЕТНЕ СТАНИЦЕ ЗА ПАМЕТАН ГРАД: Расписан тендер за Примену иновативних решења на стајалиштима јавног линијског превоза

"Апексу" је припадало 8,53 одсто прихода од продаје карата

ПРЕСТОНИЦА би ускоро могла да добије још паметних стајалишта јавног превоза, пошто је Секретаријат за јавни превоз Града Београда расписао тендер за Примену иновативних решења на стајалиштима јавног линијског превоза у концепту паметног града. Реч је о 40 нових станица, а вредност набавке је 52 милиона динара.

Набавка се спроводи у конкурентном поступку са преговарањем. Рок за подношење понуда је 1. фебруар. Рок за имплементацију је 150 дана од дана усвајања идејног решења и потребно га је реализовати на најмање четрдесет станица.

Сва је прилика да ће нова стајалишта бити постављена по центру града, док на подручју 17 београдских општина постоји више од 5.000 регистрованих стајалишта, за аутобуски, трамвајски, тролејбуски превоз, али и минибусеве, линије БГ воза.

Нека од њих, попут станице код Народног музеја или код школе Веселин Маслаш у Кумодрашкој улици су без надстрешница, па деца кисну док чекају превоз.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mila

16.01.2021. 13:24

Pre toga treba da se popravi i oriba ono što već postoji! Vozila gradskog prevoza su tek sad zbog korone, možda jednom, oprana iznutra. Ima i građana van centra Beograda koji kisnu i peku se na stanicama bez nadstrešnica. Izlepljena postojeća stajališta bez korpi za otpadke...