ОПШТИНА ПЛАЋА САНАЦИЈУ ЗГРАДА: Стари град припрема конкурс за финансирање пројеката

М. СТАНОЈКОВИЋ

10. 01. 2021. у 08:38

ОПШТИНА ПЛАЋА САНАЦИЈУ ЗГРАДА: Стари град припрема конкурс за финансирање пројеката

Фото З. Јовановић

ГРАДСКА општина Стари град помоћи ће станарима да уреде свој заједнички "кров над главом".

Током јануара расписаће конкурс под називом "Стари град мисли на зграде и заједницу" за уређење стамбених зграда и простора око зграда, као и запуштених јавних зелених површина. Новац за финансирање ових активности издвојен је кроз програмски буџет, а ова општина ће у 2021. години располагати са 389.033.578 динара.

ПРЕНЕТО 49 МИЛИОНА

ПРЕНЕТА средства из претходне године износе 49.511.295 динара. Део овог износа је предвиђен за реализацију пројеката започетих у 2020. години, а остатак слободних средстава је распоређен за реализацију програмских активности и пројеката.

Из касе ова општине добила је, као и ранијих година, најмањи део колача, 329.242.283 динара. То је за 74 милиона динара мање него што је добила за 2020, када јој је додељено око 403 милиона динара. Како наводе у ГО Стари град, наведена средства су распоређена за реализацију осам програма, 13 програмских активности и 18 пројеката од повећања безбедности учесника у саобраћају до улагања у стамбене зграде.

Радослав Марјановић

Фото П. Милошевић

- Средства су намењена за едукацију учесника, посебно млађих у саобраћају, унапређење квалитета образовања и васпитања у основним школама, за подршку деци и породици са децом.

Финансираће се и спровођење омладинске политике Канцеларије за младе, а део новца ићи ће на подршку пензионерима и старим суграђанима у оквиру Сениор центра - рекао је Радослав Марјановић, председник Општине Стари град.

- Осим тога, општински новац трошиће се за спортске активности деце, удружења, органазације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)