ПУНКТОВИ НА СВАКОЈ ОПШТИНИ: Горан Весић о предлогу престонице за организацију вакцинације грађана

Танјуг

07. 01. 2021. у 17:12

ПУНКТОВИ НА СВАКОЈ ОПШТИНИ: Горан Весић о предлогу престонице за организацију вакцинације грађана

Фото Танјуг-Беоинфо

Заменик градоначелника Београда Горан Весић казао је да је Град изашао са идејом да се организује 17 пунктова у 17 градских општина на којима би се вршила вакцинација грађана против коронавируса.

Како је рекао за телевизију Пинк, Град је послао предлог и биће спреман обезбеђујући те пунктове, а Влада ће донети одлуку када ће и колико тих пунктова користити што зависи од броја вакцина.

"Мој посао је да бринем да што више Београђана буде заштићено и вакцинисано", истакао је Весић.

Он је додао да Домови здравља по општинама нису најпогоднија решења за имунизацију становништва из, како је навео, неколико разлога: то су лече људи од неких других обољења, нема довољно простора у приземљу, старији би морали да се пењу што представља проблем.

Зато ће, објашњава, то бити углавном спортски објекти попут СЦ Шумице, СЦ Врачар, као и установе културе до којих је лако доћи и где постоји простор за лекаре који врше лекарске прегледе пре саме имунизације, као и простори где људи могу да се паркирају...

Упитан да ли ће примити вакцину и коју, Весић је одговорио да ће се свакако вакцинисати као и да му је свеједно који је произвођач.

"Спреман сам, не само ја него уосталом цело руководство Града, да примимо вакцину први али одлука о томе зависи од Владе. Није битно која је у питању, примићу било коју вакцину коју одобре надлежни", закључио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)