НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У НАСТАВИ: Сарадња Машиснког факултета и "Застава оружја" АД

Б.Б.

05. 01. 2021. у 13:14

МАШИНСКИ факултет у Београду и "Застава оружје" АД, радиће заједно на развоју и имплементацији нових технологија. Споразум о сарадњи потписали су, у име факултета декан проф. др Радивије Митровић и шеф катедре за системе наоружања проф. др Предраг Елек, а у име компаније "Застава оружје" Младен Петковић, директор.

НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У НАСТАВИ: Сарадња Машиснког факултета и Застава оружја АД

Фото: Ж. Кнежевић

Циљ споразума је да се кроз повезивање институција образовања, истраживања и развоја у техничко-технолошким наукама и привреде ради на постизању практично примењљивих иновативних решења. Поред сарадње у области образовања  и научно истраживачког рада  нагласак ће бити и на заједничком учествовању у развоју и имплементацији нових технологија које ће бити примењене у конкретним пројектима.

Декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић је подсетио да је на факултету протеклих година много тога урађено на осавремењавању наставе и прилагођавању студијских програма потребама привреде.

- Квалитет наставе, научноистраживачког рада, привредне и међународне сарадње остају главни развојни приоритети Машинског факултета и у наредном периоду - рекао је професор Миторвић. - Зато ме радује што ће наш факултет препознат као место где се школују врхунски стручњаци и што ће бити део развојног тима компаније "Застава оружје”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)