СПЛАВ РАДИО У ТРИ ЈУТРОС, ПА ЗАТВОРЕН Весић открио: У контроли зетечено око 0,3% објеката у прекршају

Танјуг

01. 01. 2021. у 12:33

СПЛАВ РАДИО У ТРИ ЈУТРОС, ПА ЗАТВОРЕН Весић открио: У контроли зетечено око 0,3% објеката у прекршају

Фото: Ж.К.

ТОКОМ новогодишње ноћи у Београду је обављено 1.496 инспекцијских прегледа поштовања мера за спречавање ширења корона вируса од чега је око 0,3 одсто објеката било у прекршају, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је рекао да је затворен један сплав хотел који је затечен ноћас око три сата како ради, као и један објекат на Панчевачком путу у коме су затечена 43 лица.

- Поред тога, написана је казна једном угоститељском објекту у Страхињића бана који је прекорачио радно време. Две кладионице су такође добиле казне због прекорачења радног времена - навео је Весић.

Он је захвалио свим Београђанкама и Београђанима, као и власницима угоститељских и других објеката што су током новогодишње ноћи поштовали мере, и оценио да се показало да могу да буду дисциоплиновани и у новогодишњој ноћи.

Навео је да је претходне ноћи укупно на терену било 59 људи из Комуналне милиције и надлежних инспекција.

То што је, каже Весић, од укупног броја инспекцијских прегледа око 0,3 одсто објеката било у прекршају је веома добар резултат који показује да су се и угоститељи веома одговорно понели према одлукама Владе, на шта им је захвалио.

- Није било лако дочекати Нову годину на начин на који нисмо то научили, поготово не у Београду. У многим другим градовима Европе је био полицијски час, а у Београду се бар слободно живело и радили су угоститељски објекти до 18 сати, а малопродајни објекти до 20 сати - рекао је Весић.

Пручио је да смо сви заједно показали како можемо да поштујемо мере и нагласио да смо одговорним понашајем допринели томе да не буде поевћан број заражених корона вирусом.

Навео је да ће у Београду данас угоститељски објекти радити до 18 сати, а малопродајни до 20 сати.

- Неће радити нико ни у Паризу, Лондону, Берлину ни у Бечу и многим другим великим градовима Европе. Показали смо да можемо да нађемо меру између тога да ради економија и да се чува јавно здравље - каже Весић уз честике свима за Нову годину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

3509

01.01.2021. 15:23

Ovih 0,3% koji nisu poštovali mjere su isti kao u ratu dezerteri. Mogu da naprave mnogo problema zbog širenja virusa. Zato je potrebno kažnjavati ne samo vlasnike objekata, već i sve one osobe koje se nađu u objektu.

siniša

02.01.2021. 13:00

Zašto neobjavljujete koji je to slpav, koji je to objekat na pančevcu, kladionica... Ovako možemo da mislimo da nije istina, a ako imenujete biće antireklama pa će se vlasnici zapitati u buduće da li im se više isplati da krše zakon ili da imaju manje mušterija ( prometa )!