РАДОЈИЧИЋ ДАРОВАО БЕБУ РОЂЕНУ У "НАРОДНОМ ФРОНТУ": 300.000 динара дечаку који је на свет дошао одмах после поноћи

Танјуг

01. 01. 2021. у 11:10

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић обишао је данас ГАК "Народни фронт", у коме је рођена једна од три прве бебе у 2021. години у главном граду.

РАДОЈИЧИЋ ДАРОВАО БЕБУ РОЂЕНУ У НАРОДНОМ ФРОНТУ: 300.000 динара дечаку који је на свет дошао одмах после поноћи

Фото: Град Београд

- Да ову 2021. годину почнемо на радостан и леп начин, у овој болници ноћас се родило шест беба. Један дечак се родио одмах после поноћи, тежак је 4.400 грама и 57 центиметара је дугачак, што су карактеристике здраве бебе. Надам се да ће такав здрав и срећан живот и имати - рекао је Радојичић медијма у ГАК "Нардони фронт".

Он је подсетио да је у граду Београду протекле године рођено око 18.000 беба, као и да из године у годину тај број расте.

- У 2020. години није бло лако ни носитити трдноће, али ни пратити трудноће. Могу да замислим како је било трудницма у околностима ковида борити се и изнети трудноћу. Исто тако није било лако ни лекарима ни сестрама, ни у овој болници ни у другим болницама. Желим да им се захвалим и да им пожелим срећну Нову годину, с обзиром на то какву су тешку годину имали. Верујем да ћемо убрзо да испратимо корону, иако борба још није завршена, крај се назире. Радујем се што имам прилику да заједно са мојим колегама донирамо породиљи и њеном детету 300.000 динара - рекао је Радојичић.

Заједно с донатором, Град Београд је обезбедио је новац у износу од по 300.000 динара за три бебе које су се ноћас родиле у кратком интервалу.

- Једна беба је дечак рођен овде у ГАК-у, једна девојчица је рођена у болници у Клиничком центру, а у болници ''Драгиша Мишовић'' је рођен дечак. Свим продиљама честитам на прођају и њиховим породицама желим срећну Нову годину - навео је Радојчић.

Додао да је Град за Секретаријат за здравствену заштиту издвојио 258 милиона динара, за саветовање трудница 10 милона динара, а у претходној години издвојено је 30 милиона за четврти покушај вантелесне оплодње, а припремљена је и апликација "Хало бебе".

Доктор Дејан В. Павловић захвалио се и поздравио све колеге који су током целе претходне године уложиле велики напор радећи свој посао.

- Лекари Народног фронта учестовали су у доношењу на свет око 8.000 беба. И петходне ноћи дали смо све од себе да све прође на диван и радостан начин. Честитам свим храбрим мајкама. Све породиље и бебе су добро - рекао је Павловић.

Докторка Миња Станковић истакла је да је у Народном фронту постоји ковид одељење, где је рођено 115 беба.

- Имамо ковид одељење, које се налази у излованом делу зграде. Од овог броја од 8.000 беба, рођено је укупно 115 здравих ковид негативних беба. То је нешто на шта смо сви поносни - рекла је Станковићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)