ЧЕТИРИ ТРАКЕ ДО ЛЕТА: Ради се у Црнотравској, путари тренутно скидају земљани слој на Трошарини

Шћепан МАРОВИћ

31. 12. 2020. у 09:14

ЧЕТИРИ ТРАКЕ ДО ЛЕТА: Ради се у Црнотравској, путари тренутно скидају земљани слој на Трошарини

Проширење Саве Машковића

РАДОВИ на уређењу дела унутрашње обилазнице, односно улица Саве Машковића и Црнотравске и њиховог претварања у будући булевар увелико су у току.

Путари тренутно скидају земљани слој на делу код зграде Градске пореске службе на Трошарини, након чега би требало да крену радови на подземним инсталацијама и насипању терена, а комплетан завршетак планиран је за јун 2021. године.

Репортери "Новости" у среду су обишли новоотворено градилиште на Вождовцу и уверили се да радови вредни 437 милиона динара увелико теку. Багери полако приводе крају комплетне ископе и чишћење дела улице, као и утврђивање будуће трасе. Стари тротоар потпуно је уклоњен, па је и пешацима сада знатно отежано кретање дуж овог дела саобраћајнице. Посао на извођачком тендеру који је одржан средином 2020. године додељен је предузећу "Рас инжењеринг" из Београда. Дужина која је обухваћена радовима јесте 850 метара, укључујући улице Саве Машковића и Црнотравску, а постојећа траса биће проширена за још две траке и разделним острвом у средини. Рок за њихово извођење је шест месеци, односно 180 календарских дана.

- Наруку нам иду одлични временски услови, тако да су екипе пуно радно време на терену - каже за наш лист један од радника које смо затекли на Трошарини. - Имајући у виду да је овај део града саобраћајно преоптерећен, а да ће радови још више утицати на загушење, потребна је добра организација свих нас на терену како би се испоштовали дати рокови.

Уговорени посао обухвата и замену целокупне подземне инфраструктуре, укључујући канализацију, водовод и електроводове, док ће у Црнотравској улици неимари реконструисати тролејбуску контактну мрежу. Поред ширег профила саобраћајнице, пројектом је предвиђено да укрштање Булевара ослобођења са Црнотравском и Улицом Саве Машковића буде реконструисано у кружни ток.

Планирано је и постављање оптичке мреже и инсталација за видео-надзор и управљање саобраћајем, заједно са новим системом адаптивне сигнализације. Такође, у току је пројектовање дела саобраћајнице који се спушта ка насељу Степа Степановић и петљи преко ауто-пута.

РУШЕЊЕ ОБЈЕКАТА

ПРОШИРЕЊЕ трасе у Црнотравској улици такође ће бити извођено на потпуно неизграђеној страни саобраћајнице, али ће за потребе реконструкције раскрснице са Булеваром ослобођења бити порушени приземни објекти на углу са Улицом Саве Машковића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)