КОРОНА УСПОРИЛА И ДЕДА МРАЗА: Додела традиционалних празничних поклона (ни)је изостала овог децембра (ФОТО)

Ј. ГОЧАНИН

26. 12. 2020. у 16:15

КОРОНА УСПОРИЛА И ДЕДА МРАЗА: Додела традиционалних празничних поклона (ни)је изостала овог децембра (ФОТО)

Фото: В. Н.

ТРАДИЦИОНАЛНА додела бесплатних новогодишњих пакетића, упркос епидемији вируса корона, одражаће се у појединим београдским општинама.

Тако родитељи врачарских малишана сваког дана од 8.00 до 17.00, до 30. децембра, могу преузети ваучере за слатке поклоне у галерији ГО Врачар, који се додељују у сали Општине.

Деда Мраз ове године, такође, свраћа и у ГО Звездара, где ће пакетиће за празнике добити сва деца која још нису пошла у школу, као и малишани који су у систему социјалне заштите, a имају пребивалиште на овој престоничкој општини. Најмлађи Звездарци ће слатке пакете добити након Божића, односно моћи ће да их преузму у вртићимa 11, 12. и 13. јануара. Родитељи деце која не похађају вртиће треба да их пријаве на број Општине.

Председник ГО Звездара Владан Јеремић посетио је јуче болницу за педијатрију "Др Олга Поповић Дедијер" КБЦ Звездара и начелнику болнице примаријусу др Војиславу Лекићу уручио 40 пакетића за најмлађе пацијенте на болничком лечењу.

Додела слатких поклона почела је и у згради Општине Савски венац и обављаће се сваког радног дана од 8.00 до 18.00, до 30. децембра, док ће се током предстојећег викенда вршити од 9.00 до 15.00 у Дечјем културном центру "Мајдан" и Месној заједници "Слободан Пенезић Крцун".

У ГО Гроцка, даривање почиње данас, а трајаће до 30. децембра, сваког дана од 10.00 до 17.00.

РАДОСТ ЗА ДЕВЕТОРО ВАСИЛИЈЕВИЋА

Фото: В. Н.

ДЕВЕТОРО малишана из породице Василијевић добило је јуче од председника Градске општине Раковица Милоша Симића новогодишње пакетиће. Они са мајком Јеленом и оцем Страхињом станују у насељу Стражевица, и узраста су од четири месеца до 13 година. Ова богата породица броји петорицу дечака и четири девојчице.

За све малишане, председник Симић обезбедио је пакетиће и друге поклоне, које им је уручио, уз жељу да у миру, здрављу и весељу проведу предстојеће новогодишње и божићне празнике. Он је истакао да су Василијевићи пример како функционише једна велика сложна породица. ( Г. Н.)

С друге стране, слатки поклони неће усрећити најмлађе суграђане Новог Београда, Чукарице, Раковице и Сурчина.

- Општина Нови Београд ове године, нажалост, одлучила је да, први пут после осам година, не организује поделу новогодишњих поклона због пандемије вируса корона, јер ћемо поштовати све мере и препоруке Кризног штаба, као и Градског штаба за ванредне ситуације - рекли су раније за "Новости" у ГО Нови Београд.

Из Градске општине Чукарица појаснили су да је због епидемије ковида 19 буџет Општине умањен и зато неће бити у могућности да обезбеде пакетиће, док из Раковице, такође, кажу да је пандемија узрок изостанка поклона, али ће поједини ипак добити пакетиће.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)