ГОТОВА “ПИСТА” ЗА 10 ДАНА: У току је трећа фаза радова у Антифашистичке борбе и Јурија Гагарина

Ш. МАРОВИЋ

22. 12. 2020. у 08:25

ГОТОВА “ПИСТА” ЗА 10 ДАНА: У току је трећа фаза радова у Антифашистичке борбе и Јурија Гагарина

Мајстори у новобеоградској улици

ЗБОГ радова у Улици антифашистичке борбе и Јурија Гагарина возачи ће до 31. децембра морати да буду стрпљиви у саобраћању најпрометнијим новобеоградским улицама, посебно у шпицевима.

Да би се обезбедили функционалнији прилази новој аутобуској станици у Блоку 42, неимари последњих дана децембра обављају трећу фазу планираног уређења и проширења важних саобраћајница.

Репортери "Новости" у понедељак су посетили једно од најактивнијих градилишта у престоници и уверили се да је велики број радника и механизација на терену. У Улици Јурија Гагарина, на делу од Марка Христића до Антифашистичке борбе, затворен је комплетан смер ка Мосту на Ади због извођења радова на подземним инсталацијама и коловозу, па је саобраћај преусмерен на леву страну улице, која је постала двосмерна. Такође, затворене су и две леве коловозне траке на делу од Антифашистичке борбе до излазне рампе за Мост на Ади, док је на читавој деоници омогућен нормалан проток трамваја.

Багери увелико копају на делу ове деонице, како би радови били готови на време и улица комплетно пуштена за Нову годину. Ради се и код стајалишта Блок 42 у смеру ка Блоку 45, али се аутобуски саобраћај одвија нормално.

Улица Јурија Гагарина у десној траци према Блоку 45, на делу од Антифашистичке борбе до Улице Марка Христића, користиће се за двосмерно одвијање саобраћаја, док се на делу од Улице антифашистичке борбе ка Мосту на Ади користе три саобраћајне траке за смер према Блоку 45, односно једна у смеру ка Мосту.

Активно је и у Улици антифашистичке борбе, где је комплетно затворен коловоз у смеру ка граду, сем за трамваје.

СТАЈАЛИШТЕ

ПОШТО је због радова немогуће користити аутобуско стајалиште Блок 42, и даље је на снази привремено успостављено стајалиште за линије 85, 89 и 94 у Улици Јурија Гагарина, на позицији непосредно испред скретања за улазну рампу на Мост на Ади у смеру ка Бановом брду, Видиковцу и Реснику.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)