ОЧИШЋЕНО КОД НОВЕ ПАСАРЕЛЕ: Упркос формалностима, радници "Градске чистоће" уредили простор

Ј. Г.

20. 12. 2020. у 13:08

ЗАВРШЕНИ су радови на уклањању дивље депоније на површини испод вијугаве пешачке пасареле која спаја Калемегдан и Савски кеј.

ОЧИШЋЕНО КОД НОВЕ ПАСАРЕЛЕ: Упркос формалностима, радници Градске чистоће уредили простор

Фото В. Данилов

Око 40 кубика разноврсног отпада уз помоћ машина је са ове локације уклонило двадесетак радника ЈКП "Градска чистоћа". Као што је и било планирано, акција уређивања је завршена чишћењем некадашњег железничког тунела Бетон хале, потврдили су за "Новости" у "Чистоћи".

Наш лист је више пута скретао пажњу на то да се у срцу обновљеног и уређеног дела града налази депонија, а будући да се овај део пасареле налази на парцели "Железница Србије", требало је да га одржава ово предузеће, али наша редакција од њих никада није добила одговор зашто тај простор не уреде.

ПРЕ Смеће у тунелу код пасареле, Фото Н. Скендерија

На иницијативу грађана и ГО Стари град, смеће су уклонили радници "Чистоће" без обзира на то што нису формално задужени да то учине.

- На отпад који је преостао од изградње пасареле указали су суграђани, а акција коју спроводимо у сарадњи са "Чистоћом" је почетак активности на уклањању сличних депонија широм општине - рекао је раније председник Општине Стари град Радослав Марјановић.

Нова пасарела почела је да се користи почетком маја, а чини се, још од отварања се испод ње таложи смеће несавесних грађана које досад нико није уклањао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)