ЗЕЛЕНИЛО ПРИОРИТЕТ БЕОГРАЂАНИМА: Ево који су предлози грађана за трошење новца из буџета града

М. СТАНОЈКОВИЋ

09. 12. 2020. у 22:34

БЕОГРАЂАНИ су ове године, као и прошле, имали прилику да на адресу Градске управе шаљу предлоге за трошење буџета.

ЗЕЛЕНИЛО ПРИОРИТЕТ БЕОГРАЂАНИМА: Ево који су предлози грађана за трошење новца из буџета града

Фото К. Михајловић

На иницијативу грађана од прошлогодишњих предлога реализовано је највише из области уређења зелених површина, које су судећи, према сугестијама, највише недостајала становницима главног града. Тако је недавно отворен Плато Раше Попова у Улици 27. марта реализован на предлог суграђана прошле године.

Према подацима Градске управе, и предлози прошле године махом су се односили на комуналне проблеме, "Зеленило" је имало пуне руке посла. Како објашњавају у овом градском предузећу, сви радови на јавним зеленим површинама, изведени су на захтев грађана, а на реализацију већине, чекали су годинама.

- Суграђани су нам сугерисали и тражили санацију шеталишта "Лазаро Карденас" - наводе у ЈКП "Зеленило Београд".

- Ови обимни радови су започели у току 2019. године и изводе се у три фазе. До сада су изграђена три дечја игралишта, тениски терен, постављена су два стола за стони тенис, саниране су пешачке комуникације. Осим тога, изграђен је фитнес терен и терен за боћање, баскет са трибинама, као и за мали фудбал и одбојку.

"ТРИ ПЛУС"

ЈЕДАН од пројеката које су грађани предложили био је "Три плус" за помоћ и олакшице родитељима са троје и више деце.

Током прошле године, родитељи су добили картице на основу којих могу да остваре бројне попусте при куповини, у школама спорта, страних језика и на плаћање рачуна.

И уређење платоа у Улици 27. марта била је идеја Београђана, наводе у "Зеленилу". На платоу је постављен и споменик Раши Попову од шрафова, матица и разних челичних елемената из руке уметника Бориса Дехељана. Грађани су иницирали да се киосци коју су ту били раније поруше и изгради неки нови јавни простор. На платоу површине око 2.700 квадрата је простор са травнатом површином, 30 нових стабала, жардињерама и 27 клупа.

На иницијативу комшија изграђена су дечја игралишта на углу улица Зрмањске и Кировљеве, Луке Војводића, Сердара Јанка Вукотића 4, Стјепана Филиповића 28, Војводе Степе 276, као и у насељу Раковица Село, у Улици Булевар ЈНА 66.

- На локацијама Булевар Михајла Пупина 173, Блок 2, Драгише Брашанова 16 до 18, Марка Милановића 10 и у Панчићевом парку изграђени су фитнес терени - наводе у "Зеленилу". - У Браће Јерковић на броју 145, 223, 225 урађена је санација степеништа, а у Богдана Жерајића 15 су саниране пешачке стазе. У Улици браће Срнић је решено одводњавање воде са пешачких комуникација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)