СТО ГОДИНА ШУМАРСКОГ: Београдски факултет обележио јубилеј скромном прославом уз мало званица

А. В. В.

05. 12. 2020. у 22:46

СТО ГОДИНА ШУМАРСКОГ: Београдски факултет обележио јубилеј скромном прославом уз мало званица

Шумарски факултет

ШУМАРСКИ факултет у Београду у суботу је обележио век постојања. Овим поводом уприличена је скромна прослава са малим бројем званица у амфитеатру факултета, због епидемије вируса корона и мера које су на снази.

У оквиру славља додељене су и награде за животно дело најбољима који су овај факултет "стварали" у првих 100 година, а путем видео-бима присутнима су се обратили студенти овог универзитета.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је ће ова установа и у будућности бити од изузетног значаја за развој нашег друштва и економије, јер је, као део образовног система, усмерен ка индустријским активностима, производњи намештаја и преради дрвета.

- Велика је ствар славити установе и људе које су изнедрили 10.000 инжењера, стручњака, научника, који су развијали Србију - навео је Ружић.

Декан Шумарског факултета Ратко Ристић је посебно истакао ангажованост студената у студентским организацијама факултета који су организовали многобројне акције пошумљавања, чишћења приобаља, давања крви.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)