ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА НАЈАВИО: Ускоро нових 14 обданишта, ово је улагање у будућност

Б. Б.

05. 12. 2020. у 06:50

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА НАЈАВИО: Ускоро нових 14 обданишта, ово је улагање у будућност

Фото: В. Н.

ТЕНДЕР за изградњу вртића од око 700 квадрата у анексу Општине Врачар је расписан, а до краја године биће и за обданишта на Миљаковцу 3, у насељу Браће Јерковић, Миријеву, левој обали Дунава и Младеновацу.

Ово је најавио Горан Весић, заменик градоначелника који је посетио новотворени вртић "Паун" у Сурчину и уручио више од 250 књига намењених предшколцима, које је донирао "Вулкан".

Весић је подсетио да се у овом тренутку граде вртићи у Улици Милоја Закића на Чукарици, у Новоградској улици у Земуну, у Булевару патријарха Павла, Белом пољу у Обреновцу, на Бежанијској коси и Блоку 62.

- Наредних годину дана Београд ће имати изграђених 14 вртића у којима ће бити места за око 3.000 деце - навео је Весић. - Никада у историји града није у једној години изграђено oволико установа. Посебно сам срећан због тога јер улагање у децу је улагање у будућност.

 

ДОЛАЗИ ТРЕЋИНА ДЕЦЕ

У вртиће је протекле недеље долазило је у просеку 19.295 деце дневно, што износи око 33 одсто уписаних - рекао је Славко Гак, градски секретар за дечју заштиту. - Највећа "гужва" била је у предшколским установама на Звездари и у Земуну, где је било присутно око 44 одсто уписане деце, док је најнижа долазност евидентирана у Сопоту и Обреновцу око 22 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)