НА МЕТИ ЛОПОВА И ЛИФТОВИ: У Појединим престоничким вишеспратницама додатна опрема често није у функцији због разбојника

Г. Н.

04. 12. 2020. у 14:54

НА МЕТИ ЛОПОВА И ЛИФТОВИ: У Појединим престоничким вишеспратницама додатна опрема често није у функцији због разбојника

Фото А. Станковић

ДА су лоповима интересантна и лифтовска постројења, све је чешћи случај у београдским вишеспратницама.

Такозвана лифтовска мафија хара градом, не обазирући се на то колико су лифтови важни, пре свега, за станаре на вишим спратовима. И као да није довољно то што су престонички лифтови стари скоро пола века, па су кварови неминовни, сада лифтови стану, јер им преко ноћи нестане по неки део.

ХИТНЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ ИЛИ ПОЛИЦИЈА

ПОСЛЕ 16 сати "лифтаџије" не раде. Стога је савет комшијама да се, уколико виде непознате особе и чују звуке на спратовима, јаве служби за хитне интервенције ЈП "Градско стамбено", који ће проверити са колегама да ли су можда на терену. Друга опција је да се обрате полицији.

Главни разлог несавесних разбојника за узимање баш лифтовских делова, јесте њихова препродаја. Како незванично сазнајемо, око 50 евра продавци цене откочне магнете, који су најчешће на њиховој мети. Станаре поправка скупо кошта, а неретко се догоди да кварови крену један за другим, попут ланчане реакције.

- Дешава се да страда део по део, баш због елемента који недостаје, а који треба да увеземо - незванично сазнајемо из ЈП "Градско стамбено". - Ситуацију додатно компликује стање на границама услед пандемије, као и чињеница да смо сви десетковани, и јавна и приватна предузећа.Крађе се углавном дешавају ноћу. Око пола сата потребно је искусном разбојнику да одшрафи део који му је потребан, и то ако је лифтовска кабина у висини његових груди. Да невоља буде већа, лопови се често враћају на исте адресе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)