ОД КАФЕЏИЈА ПОЛА КИРИЈЕ: Град би требало да умањи цене закупа пословног простора угоститељима

М. С.

03. 12. 2020. у 09:33

ОД КАФЕЏИЈА ПОЛА КИРИЈЕ: Град би требало да умањи цене закупа пословног простора угоститељима

Фото Н. Карлић

УГОСТИТЕЉИ који послују у локалима у власништву Града добиће умањене кирије за 50 одсто за децембар и јануар.

Како је најавио заменик градоначелника Горан Весић, одлука о овој помоћи биће донета у наредним данима. Из градске касе, према најавама, у ове сврхе биће издвојено око 350.000 евра.

ЈУЛ И АВГУСТ 

ГРАД Београд је ову меру већ спровео током лета. Тада је донета одлука да се кирије свим закупцима пословног простора умање за период јул и август. 

- То ће бити наша помоћ угоститељима током епидемије вируса корона како би могли да исплаћују макар минималне плате својим запосленима и како не би остали без посла - рекао је Весић.

- Од 24. новембра им је ограничено радно време до 18.00, а управо после тог времена остварују између 60 и 70 одсто промета због чега је Град Београд разматрао шта може да уради како би им помогао. Ипак, многе кафеџије локале закупљују од приватних власника, па могу да зависе само од личне воље закуподаваца.

- Апелујемо на приватне власнике код којих су угоститељи у закупу да им, такође, смање кирије, јер је боље да на тај начин помогну закупцима како би и даље могли да наставе да плаћају кирије и раде - истакао је Весић.

Радно време кафића и ресторана биће додатно скраћено ако Влада Србије на данашњој седници буде усвојила одлуку да се угоститељски објекти затварају радним данима после 17.00, а да викендом потпуно обуставе рад. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)