НАЈАВА РУШЕЊА У КРУНСКОЈ 79? Грађевинска инпекција опет донела решење о уклањању објекта на Врачару

А. ВОЈИНОВИЋ

01. 12. 2020. у 13:24

НАЈАВА РУШЕЊА У КРУНСКОЈ 79? Грађевинска инпекција опет донела решење о уклањању објекта на Врачару

Здање у једној од најлепших престоничких улица / Фото К. Михајловић

РЕШЕЊЕ о рушењу нелегално надограђена два спрата на згради у Крунској улици 79 на Врачару по други пут је донела градска грађевинска инспекција.

Машине су према првобитној одлуци требало да "сравне са земљом" бесправне квадрате још пре три месеца, али је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре стопирало ове радове због "неутврђеног чињеничног стања".

- Грађевински инспектор Секретаријата за инспекцијске послове, поступајући по примедбама другостепеног органа, поновио је поступак у Улици Крунска број 79, у коме је поново донето решење о рушењу.

Како инвеститор није поступио по налогу из решења у остављеном року, у току је уручење решења о извршењу. Поступак пред овим органом се и даље води - навели су, за "Новости", у овом секретаријату.

Због одлуке Министарства грађевинарства је одбијено, о чему је наш лист писао.

- У складу са наводима жалбе у другостепеном поступку је утврђено да се не види тачно да ли је реч о више објеката на једној парцели или о једном објекту са више стамбених јединица, као ни да ли је у питању једна парцела или две на којима су радови извођени - рекли су нам тада у овом министарству.

Поступак су затим вратили градској грађевинској инспекцији како би она недвосмислено утврдила све чињенице.

Решење о рушењу нелегалних квадрата у једној од најлепших улица у престоници поново је приоритет градске управе, али остаје да се види да ли ће мајстори коначно уклонити нелегална два спрата, или ће градитељ још једном однети победу у вишемесечној борби са грађевинском инспекцијом.

УМЕСТО ДА АДАПТИРА, ЗИДАО

ГРАДСКА општина Врачар инвеститору је издала дозволу само за адаптацију објекта, али не и за надоградњу. Зато је, и према налогу инспекције, градња била обустављана неколико пута, међутим, трака је сваки пут била склоњена, а радови настављени. Према решењу о адаптацији, коју је инвеститор добио 10. октобра 2019. године од ГО Врачар, могао је само да реновира фасаду и да обнови кров, али не и да надогради још спратова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)