ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА МОДЕРНУ СТАНИЦУ: Радови на пројекту у новобеоградском Блоку 42 биће убрзани

С. Б. М.

01. 12. 2020. у 11:23

ГРАДЊА аутобуске станице у Блоку 42 ускоро би могла да буде убрзана. На седници Скупштине града усвојене су измене и допуне Плана детаљне регулације (ПДР) за аутобуску и железничку станицу у Блоку 42. Њихово усвајање до сада је кочило неимаре који су могли да обављају само радове под земљом и на земљи.

ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА МОДЕРНУ СТАНИЦУ: Радови на пројекту у новобеоградском Блоку 42 биће убрзани

Градилиште у Блоку 42 / Фото Н. Скендерија

За радове изнад земље БАС је чекао измене ПДР, чије усвајање је било неопходно да би могао да затражи грађевинску дозволу за станичну зграду. Како не би губили време док се план доноси, радови на темељу зграде и побијање шипова почели су крајем 2019.

И заменик градоначелника Горан Весић окарактерисао је баш овај ПДР као најважнији и подсетио да се нова аутобуска станица гради на основу јавно-приватног партнерства између Града Београда и БАС, компаније која је приватизована пре скоро 30 година.

- Град обезбеђује инфраструктуру, која се тренутно ради и коју може да види свако ко пролази преко Моста на Ади, новим булеваром који спаја Чукарицу са Тошиним бунаром - рекао је Весић.

Изменама је проширен паркинг за аутобусе, додата су места за туристичка возила, а и зграда станице је добила другачије решење. Она ће се простирати на око 15.000 квадрата, а на улазу у њу биће станични трг. Ту ће бити и улаз у подземну гаражу која ће имати 220 паркинг-места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)