ГОТОВА УЛИЦА ДО БУДУЋЕГ ГРОБЉА: У Калуђерици ускоро почиње изградња вечног почивалишта

Ј. ДИНЧИЋ

27. 11. 2020. у 08:52

ГОТОВА УЛИЦА ДО БУДУЋЕГ ГРОБЉА: У Калуђерици ускоро почиње изградња вечног почивалишта

Мајстори су обавили посао

РАДОВИ на изградњи приступне саобраћајнице за будуће гробље у Калуђерици завршени су у четвртак. Мајстори су изградили улицу у дужини од 300 метара, а укупна вредност радова била је око 65 милиона динара.

Новоизграђена улица водиће до будућег централног гробља на којем ће бити 9.000 гробних места.

- Посађено је и 20 нових стабала, урађени су тротоари и паркинг, постављена је нова јавна расвета и потпуно обезбеђен приступ из Забранске улице према новом гробљу - рекао је Горан Весић, заменик градоначелника, приликом обиласка радова. - Сада ћемо урадити експропријацију и правићемо ново гробље, како би житељи Калуђерице и насеља која гравитирају овом делу града имали право гробље, а то и јесте потреба сваког насељеног места.

Према његовим речима, са 65 милиона динара, колико је уложено у ову улицу, Град и Општина су ове године инвестирали у Гроцку, када су путеви у питању, више од три милиона евра. Весић је додао да то није довољно и да је сасвим сигурно да треба улагати више, али уједно то показује колико је Гроцка важна за Град. Истакао је и да ће ускоро почети да се решава и проблеме канализације у Калуђерици.

Председник Општине Гроцка Драган Пантелић је тим поводом рекао да ће до краја 2023. године на целој територији општине Гроцка бити решено питање водоснабдевања.

- Канализација је кључни проблем у Калуђерици. У току су преговори са Европском инвестиционом банком и страним банкама које ће финансирати тај део пројекта, значајног за нашу општину - рекао је Пантелић.

ВОДОВОД У РИТОПЕКУ НА ЈЕСЕН 2021.

ДИРЕКЦИЈА за грађевинско земљиште и изградњу у наредних десетак дана завршава пројектовање водоводне мреже у Ритопеку. Тендер ће бити расписан до краја године, и на јесен следеће године биће обезбеђена вода у Ритопеку.

- Извођача ћемо бирати након два до три месеца, рок је шест месеци, што значи да ћемо на јесен, као што смо и обећали, пустити воду у Ритопеку - рекао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Đole

27.11.2020. 14:57

Čuj groblje u Kaluđerici.... Prilaz i groblje u Leštanima, a Kaluđerica kilometar dalje.... Zabranska ulica u Leštanima proširena zbog groblja i postala ulica za trkanje bahatim vozačima i niko od nadležnih se nije setio da postavi koji saobraćajni znak, ležećeg policajca...