ПРИВРЕМЕНИ СМЕШТАЈ У КЛУБОВИМА: Спремни објекти на пет адреса за збрињавање одраслих без крова над главом

М. СТАНОЈКОВИЋ

26. 11. 2020. у 06:47

ПРИВРЕМЕНИ СМЕШТАЈ У КЛУБОВИМА: Спремни објекти на пет адреса за збрињавање одраслих без крова над главом

Фото З. Јовановић

СУГРАЂАНИ без крова на главом који хладне дане проводе на улицама, осим Прихватилишта у Кумодрашкој улици, добиће два нова објекта у граду са смештај и три дневна центра за прихват на централним општинама. Како сазнајемо, једно од места на Старом граду где ће људи са маргине моћи да се окрепе, добију топли напитак и одећу, биће Клуб за пензионере у Солунској 14.

Боравак за сениоре на овој локацији није место окупљања најстаријих суграђана због тренутне епидемиолошке ситуације, па ће привремено послужити за прихват бескућника. Осим ове локације, тренуно се адаптирају још два места, на Савском венцу и Врачару.

Како наводе у Секретаријату за социјалну заштиту, Град је током летњих месеци направио план за збрињавање бескућника, а тада је реновиран део Прихватилишта за одрасла и стара лица.

- У сарадњи са Градским заводом за јавно здравље, организован је обилазак потенцијалних објеката који ће служити за прихват бескућника - наводе у надлежном секретаријату. - Том приликом су одвојена два блока која испуњавају неопходне услове, имају своје одвојене собе као изолационе блокове. Објекти су дати на коришћење прихватилишту за одрасле и старе. У наредним данима ће почети да раде, а у току су радови на опремању објекта на Врачару, Старом граду и Савском венцу за дневни смештај.

У Прихватилиште за децу, као и за одрасле поново је однедавно уведен карантински режим рада, па се запослени смењују на недељном нивоу.

Да би суграђани, којима је то неопходно, могли да стигну на адресу у Кумодрашкој, неопходно је да добију решење Центра за социјални рад и прођу неопходно тестирање на корону. Након тога, бивају смештени у изолоациони блок и тек након 14 дана могу да пређу у просторије са осталим корисницима. Која ће процедура бити када је реч о новим центрима, биће познато у наредним данима када објекти почну да раде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)